Toysdaily 玩具日報

查看: 9630|回復: 22

[玩具報告] 遲大到...SD Next 15

又話8月中出,點知拖到9月幾先出,搞咩鬼??:blame:
今次成套都係正機,尤其係極少商品化既量產型nu,呢兩隻既雕刻及上色都比作為主打機既hi-v好,正呀!!
成套QC都ok除左隻hi-v...個倒模過程應該出左少少問題,唯有用愛蓋過一齊,唉...:unhappy:
去圖
首先係主打機Hi-v
本身fin-funnel無上色其實都幾失望,整體不過不失啦

Re-gz custom
又係極少商品化嘅機,呢隻其實都唔錯,但係比條彎嘅天線影響曬...

好Hea嘅變形

量產型Nu(funnel裝備/in-com裝備)
個頭整得真係好型:$

居勒.祖德/レズン機(中文䆁名唔係好記得)呢兩隻造型都幾好

仲有就係鐵球,好得意!!:love:

佢既賣點係附送左個DX next base,有左佢,連倒掛都做到

最後經典對決(冇Nightingale,唯有用Sazabi)

UC迷唔可以錯過!!:71:
Thz for watching
條彎嘅天線可以搵滾水浸一浸搞返掂佢
終於出左
成套幾銀?街有得扭未
等左好耐
條彎嘅天線可以搵滾水浸一浸搞返掂佢
gararecio 發表於 7-9-2013 11:50 PM

我會揀風筒尼吹,始終熱水有一定危險
終於出左
成套幾銀?街有得扭未
等左好耐
阿姆羅。雷 發表於 8-9-2013 01:04 AM

成套就一魚五,我見到奇趣天地好似已經有得扭
頭像被屏蔽
可否指出什麼色的蛋殼對應什麼款色?
我會揀風筒尼吹,始終熱水有一定危險

成套就一魚五,我見到奇趣天地好似已經有得扭
麻友 發表於 8-9-2013 06:03 PM

{:1_236:}{:1_222:}
一魚五{:1_222:}算了,等平平地入一套{:1_222:}
回復 6# 嘉豬

要睇下有冇有心人扭到全set之後出post,因為成套買係會冇左蛋殼架喇 :)
咁樣既陣容,呢set真係好吸引呀!
見到自改神高
裝甲仔 發表於 8-9-2013 07:32 PM

哈哈,其實佢都唔係第一次出場
可否指出什麼色的蛋殼對應什麼款色?
嘉豬 發表於 8-9-2013 07:54 PM

here you are~

一魚五算了,等平平地入一套
阿姆羅。雷 發表於 8-9-2013 08:02 PM

因為今次兩部量產nu又玩AB set,配率搞到又不一致先咁貴,唉:42:
回復  嘉豬

要睇下有冇有心人扭到全set之後出post,因為成套買係會冇左蛋殼架喇
katsumoto 發表於 9-9-2013 12:34 PM

福X成套買都有蛋殼架
咁樣既陣容,呢set真係好吸引呀!
天涯孤客 發表於 9-9-2013 03:13 PM

所以話UC迷一定唔可以錯過:^
哈哈,其實佢都唔係第一次出場

here you are~

因為今次兩部量產nu又玩AB set,配率搞到又不一致先 ...
麻友 發表於 9-9-2013 04:21 PM

呀呀呀呀呀{:2_305:}{:2_305:}
好想衝落去喪扭呀{:2_305:}{:2_305:}{:2_305:}
引死人呀{:2_305:}
原來現在抽扭蛋的方式已改變了:47:, 不是用撞彩的方法去抽 ,而是跟扭蛋的顏色來分別出邊隻扭蛋是hi-v邊隻是鐵球或者其他:he:
回復 10# 麻友

原來樓主就係有心人{:1_203:}
回復 10# 麻友

多謝麻友兄提供的相片,十分之清晰.:77:
等左好耐。。今晚去屋企樓下間反嘔城睇下有無得扭