Toysdaily 玩具日報

[報告] [轉貼]PLAY IMAGINATIVE 1/12 war machine mk 2 at p.2 1/6 IM金色mark 7 開箱

點解隻WM2 唔似合金,有少膠膠地。。。 係上色問題?
回復 45# Assassin

問題係HT通常大貨出事,但係隻SAMPLE一定見得下人
回復  getter1234

起碼有幾樣都要執

1.頭部銀色有部分要補番色

2.眼應該係紅色或者白色發光 ...
ChrisLamXYZ 發表於 7-9-2013 05:00 PM

http://www.youtube.com/watch?v=p8kHRnRzQTs
睇番utube
佢一開頭個led係好光,隻眼同心口係大白光
唔知係玩具店影得唔好,定改左野
出到黎搞到對眼無曬神..........
回復 48# getter1234

最奇怪著燈相只有一張,其他相都無著燈; 睇埋youtube著幾著就熄咗……好似唔太穩定!

對眼變&#21655;藍色先奇怪,但心口仍是白燈……自己個packing都係紅白; 大貨如果仍是藍眼真係好矛盾><

仲有上色,頭盔同面罩上的銀色應該一致; 而家突兀&#21655;令整體唔協調……sample哩兩個問題咁顯眼都唔修改後先再影相,加上仲有一個月就出; sample靚靚無問題就話姐,而家令人感覺到手的成品大概就係咁樣……倒緊自己米一樣
太正啦
唔得啦正到爆
要快快&#21874;&#22175;
呢隻 1/12 都有唔少大大提出佢既缺點
我覺得最唔順眼係膝關節.....
為左超可動而整個超唔自然唔合比例既長 ...
movie_arms 發表於 7-9-2013 11:41 PM

呢隻膝關節應該係拉出式, 即係可以自然d不過關節幅度無咁大(即唔拉出離), 亦可以大幅度動作(拉出離), 你見佢企定定果幾張, 應該係唔拉出離o既樣.
回復  getter1234

最奇怪著燈相只有一張,其他相都無著燈; 睇埋youtube著幾著就熄&#21655;……好 ...
ChrisLamXYZ 發表於 8-9-2013 12:15 PM

無計了.....................

大貨到左就知了.....................
等大貨玩落手先知
唔知以為係舊式文具店d老翻玩具&#8943;
死就死,試2隻唔得就放棄!

我仲係好期待, 其實睇圖我唔覺有咩問題。

唔好改左燈光的色就得。

當然因為我只係訂左42同愛國者, 所以無在意WM
睇完相片, 感覺佢身型有d怪, 老實說, 就算是合金做, 八舊水就顯得不太值...
當然WM色調比較單調沉悶, 如果是IP應該會sharp D~
另外都希望PI佢keep住進步, 等大家多個選擇~
睇完相片, 感覺佢身型有d怪, 老實說, 就算是合金做, 八舊水就顯得不太值...
當然WM色調比較單調沉悶, 如果 ...
jeffloh 發表於 9-9-2013 09:43 AM

因為腰間入電蕊, 所以上下身可以分開。  我都覺影響設計
今日係蕉人睇左兩隻display wm 同愛國者,都覺得&#12295;K&#13774;,不過質感就吾係好合金囉...雖然話有70%合金
我要求唔會特別高,所以上色比例我都唔太計較,只要唔係手長腳短成隻猩猩咁就ok
但係睇實物圖見到大眼仔,面具同頭盔果2條邊對唔齊,好核突
之前係動漫節訂左都搞到我有d想唔拎