Toysdaily 玩具日報

[報告] [轉貼]PLAY IMAGINATIVE 1/12 war machine mk 2 at p.2 1/6 IM金色mark 7 開箱

幸好我喜歡愛國者的令色
中伏啦,訂咗42{:1_206:}
中伏啦,訂咗42
kimto 發表於 7-9-2013 10:43 AM

42係主打機, 同埋貴些, 會好過WM
回復 33# mushroom

咁哩間公司都幾無策略,係都出D同個辨相近的大貨先; 隻密仙擺係頭炮出,仲唔對辨=叫D客下次唔好訂……斷自己米路=_=
依隻係sample
大貨係十月底前
Iron patriot . Wm mk2出先
Mk42係十一月底前
希望大貨會有改善

回復 35# getter1234

起碼有幾樣都要執

1.頭部銀色有部分要補番色

2.眼應該係紅色或者白色發光,本來藍色透明部件用番透明白會好D; 裡面外圍印上紅線可能彌補到眼大問題

3.隻黑應該啞黑或者金屬黑鐵色,希望大貨就算改唔到色都可以消消光^^
又一官圖無限好..........................
呢隻 1/12 都有唔少大大提出佢既缺點
我覺得最唔順眼係膝關節.....
為左超可動而整個超唔自然唔合比例既長條型關節.....
感覺比起山口既大 Ball Joint 更唔自然......
為左超可動而整個超唔自然唔合比例既長 ...
movie_arms 發表於 7-9-2013 11:41 PM

認同, 賣點是合金, 其實不用太著重可動性, 好似超合金魂咁, 企直靚靚就得。

不過欣賞佢地嘗試。
為左超可動而整個超唔自然唔合比例既長 ...
movie_arms 發表於 7-9-2013 11:41 PM

絕對同意,膝關節嘅設計直頭唔合邏輯,破壞哂成件件嘅平衡感。真係孩之寶仲好過佢(膝設)。同埋個頭好似大咗少少。
回復  mushroom

咁哩間公司都幾無策略,係都出D同個辨相近的大貨先; 隻密仙擺係頭炮出,仲唔對辨 ...
ChrisLamXYZ 發表於 7-9-2013 03:27 PM

唯有寄望大貨會更好。

不過我自己只著重合金, 其他要求我會等shf或山口
回復 35# getter1234

1隻SAMPLE都搞唔掂
大貨會搞得好?會唔會搞笑左少少haha

之前係TD有個人同我嘈隻野會好得,依加我可以安心放錢去番HT
回復  getter1234

1隻SAMPLE都搞唔掂
大貨會搞得好?會唔會搞笑左少少haha

之前係TD有個人同我 ...
cergo 發表於 8-9-2013 12:37 AM

隻sample同動漫果隻都有出入
真係有少少失望
咁當我做左水魚訂左隻mk 42
除左希望大貨好d重可以點{:1_215:}
我又無師兄你咁勁可以下下入HT:die:
又黎CROSSOVER 周大福 我係皆旺見過實物,隻金色真係幾土下
回復 42# cergo

就算ht係大貨都有機會改善sample既問題, 唔好咁快睇死一間廠