Toysdaily 玩具日報

查看: 25129|回復: 39

[分享討論] 鐵將縱橫大犯駁!P2天威結局,迴腸盪氣!要讚!

小弟一向愛看鉄将,

但今期有好大疑問。

30多年前………

三祖老、中、青?

太祖老人白髮。

雷祖中年地中海?忘情老祖仲後生?

30多年前………

當年 鉄路人看上去有八、九歲吧。赤 武仲係一條蟲,父母未拉埋,他未在人世!

咁樣…………

鉄路人咪大赤武起碼十年?

咁点会有一起童年的時光?

鉄路人而家四十幾歲,咁卓風姿呢?都有三十幾四十?

赤武三十多?佢條女都唔细。

柴榮也有四十吧!

点会差十歲。
無言……………………………………………………
無言……………………………………………………
mushroom 發表於 4-9-2013 06:57 PM

呢度好似冇人睇鉄將。哈。
回復 5# 無明:
無明兄,我係其中一個有睇鐵將嘅。不過就無無明兄咁有心睇內容了,我是喜歡福龍d公仔才買。唔知點解總係覺得舊個d好睇d,最鍾意舊鐵將,東方不敗。
在此想多謝無明兄嘅故事分析令我獲益良多:71:
我都有追看你個天下post, very good:71::71::71:
睇完先知原來後生既忘情巨過雷祖咁多
成個巨人咁 :47:
我有買黎睇的,犯駁無法架啦…我都諗緊火祖30年前已經咁樣,三十年後點解只係光頭呢?
我有買黎睇的,犯駁無法架啦…我都諗緊火祖30年前已經咁樣,三十年後點解只係光頭呢?
多其 發表於 5-9-2013 11:36 AM

除非邱生話上图拍心口照顧師弟的跌路人是兩歲啦!

等赤武懷孕十个月出世,他們兩兄弟差三歲尚可接受!
呢度好似冇人睇鉄將。哈。
無明: 發表於 5-9-2013 09:19 AM

還有很多, 仲有追開你的post呢
回復  無明:
無明兄,我係其中一個有睇鐵將嘅。不過就無無明兄咁有心睇內容了,我是喜歡福龍d公仔才買 ...
pastng 發表於 5-9-2013 10:00 AM
多謝,你的支持令我更有心机寫嘢。

BTW,

明天邱先生点拆呢??
多謝,你的支持令我更有心机寫嘢。

BTW,

明天邱先生点拆呢??
無明: 發表於 10-9-2013 12:58 AM

編劇係咪鍾英偉?
I also read this and... this qestion should ask Yau Fook Long... :(

Just like Nap Fung... He has blind for right and left eye before.......... :(
I also read this and... this qestion should ask Yau Fook Long...

Just like Nap Fung... He has  ...
Douglas.M.Saint 發表於 11-9-2013 09:08 PM

今期邱生冇解釋的意圖,唔通佢仲未知??

其實如果赤武是此段重要元素,只要把铁路人年齡再寫細D便咩事都冇啦!

除非………邱生真係想寫鉄路人大十年!
今期邱生冇解釋的意圖,唔通佢仲未知??

其實如果赤武是此段重要元素,只要把铁路人年齡 ...
無明: 發表於 16-9-2013 04:10 PM

應該好少人介意過去的事, 在現代線無犯駁就算。