Toysdaily 玩具日報

查看: 10693|回復: 28

[玩具報告] 究極神物!!!!—METAL BUILD SP OO GUNDAM + O RAISER 完全玩評報告

[size=15.333333015441895px]METAL BUILD OO RAISER,的確是一件神物。當年還是998的七劍,我無入,結果上左天個時,已經無辦法了。依家,佢再版,已經沒有任何理由拒絕佢。對了,不管怎樣,入了才算。雖然不少人說了它的不足,但對於首次玩這隻OO RAISER的我而言,一切已經足夠了,去報告吧﹗

[size=15.333333015441895px]內盒既造型設計,同EXIA一樣。

[size=15.333333015441895px]先睇本體。講真,我自己個隻係好彩,SAD位,係心口個度,其他地方都無咩大問題,總算唔錯,關節實,無咩甩油,已經執番。講真,十七魚既一隻大蛋,買個時真係太驚了。不過,依家雨過天晴,繼續。

[size=15.333333015441895px]我知道點解玩完七劍再玩FREEDOM的人會有咁多意見,的確,唔係同一個層次既玩具。
[size=15.333333015441895px]完全無可挑剔既一隻玩具。我之前都有玩開MACROSS飛機,呢一刻都為之驚嘆了。

[size=15.333333015441895px]背後亦非常靚仔﹗屁股兩把劍唔容易掉下來,但上架做動作個時成日整到,所以影影下都拆左佢算了。

[size=15.333333015441895px]真係整得好DETAIL。

[size=15.333333015441895px]有D水口位但可以接受。

[size=15.333333015441895px]機體可動度很好,之前我隻EXIA手殘,搞到我REPORT都整唔成,實在係太可惜,呢隻就完全無左呢方面既問題,太好了。

[size=15.333333015441895px]面對神物,沒有可能不認真。於是,要由佢最原初既裝備開始玩起先。單劍﹗

[size=15.333333015441895px]拿劍的手好穩陣,完全不用擔心。

[size=15.333333015441895px]GN爐可以放在胸前,做出防御的效果。

[size=15.333333015441895px]向前衝﹗感覺唔錯﹗

[size=15.333333015441895px]上埋盾。

[size=15.333333015441895px]成場係一張貼地的POSE相。

[size=15.333333015441895px]呢個盾,就係大左少少。

[size=15.333333015441895px]玩完本體,就去飛機O RAISER。講真,飛機都幾好玩架~

[size=15.333333015441895px]上埋GNIII劍﹗

[size=15.333333015441895px]其實呢個台,真係好好玩,可以玩盡隻飛機既唔同既角度,好正﹗希望其他台都可以參考一下啦~

[size=15.333333015441895px]足本報告,可以到小弟的BLOG:http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles/1251548/category/METAL+BUILD%E7%B3%BB%E5%88%97

[size=15.333333015441895px]並肩而飛啦~

[size=15.333333015441895px]係時候來了,OO RAISER﹗上左之後,由於各部分關節實淨,隻飛機對本體既影響係零。

[size=15.333333015441895px]同樣,先玩雙劍。

[size=15.333333015441895px]由於小弟個影棚真係無咁大,所以好多相唔可以SHOW全相了.....

[size=15.333333015441895px]雙劍係早期既裝備啦,好玩﹗

[size=15.333333015441895px]玩下呢個出過只有一次既劍先﹗感覺都係唔錯架,拿得好穩。

[size=15.333333015441895px]全力儲力射擊﹗

[size=15.333333015441895px]我自己覺得,光劍無咩特別,所以只係影左一張。

[size=15.333333015441895px]GNIII,真係好靚仔﹗

[size=15.333333015441895px]OO RAISER的最後裝備,GNIII版,大型實體劍,真係好有霸氣﹗

[size=15.333333015441895px]槍MODE一影。講真,玩佢易過雙劍GNII好多,因為唔需要換手呢﹗

[size=15.333333015441895px]呢個POSE我用R魂OO RAISER都擺過,感覺幾遠,大家可以追番早幾個POSE就知。[size=15.333333015441895px]

[size=15.333333015441895px]比較之下,感覺上R魂隻OO RAISER好似無著衫咁。

[size=15.333333015441895px]把野真係好大把,同埋上得好實好穩下﹗

[size=15.333333015441895px]呢個REPORT,真係打左好耐,原來我真係影左好多相。依家做少少玩後總結。

[size=15.333333015441895px]優:
[size=15.333333015441895px]1. 造型相信已經不用多說了。
[size=15.333333015441895px]2. 上色,我個隻,都不用多說了。
[size=15.333333015441895px]3. 可動性,以呢個金屬感既玩具而言,又係不用多說。
[size=15.333333015441895px]4. 配件多,當然價錢都有番咁上下啦。
[size=15.333333015441895px]5. 可玩性極高,點玩都得。

[size=15.333333015441895px]劣:
[size=15.333333015441895px]1. QC真係可能麻麻地,結果....唉,就係差呢少少。

[size=15.333333015441895px]好耐沒有試過影幾百張相了,但呢隻野,真係令人太感動。呢D高質素玩具,BANDAI有能力出得到,就應該多出,每一隻都是經典的珍藏品。我自己玩好多R魂,好多時都係為左貪方便,扭幾下好開心就算,無諗過玩玩具可以有呢種既體驗。先前都有玩過FREEDOM,但都係無呢種驚艷的感覺。

[size=15.333333015441895px]好在先前忍到手,無高追了七劍。但我可以告訴高追了的朋友,不要緊,呢隻野物超所值。希望下個月既EXIA REPAIR1和DESTINY都有呢種感覺﹗

足本報告,大家可以到小弟的BLOG:http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles/1251548/category/METAL+BUILD%E7%B3%BB%E5%88%97
強帖一定要支持:71:
強帖!!!!!!!!!!!!!{:1_220:}
之前隻EXIA手殘? what is it?
強帖!!

神物黎形容絕對冇錯 :$
多謝詳盡報告~ 我只是check咗件, 好彩無大sad, 只有水口同一小點油積喺大腿~
有心有力的報告,非常謝謝大大。
多謝支持
唉,隻exia既右肩關節經常鬆脫,問題相當嚴重,每一次擺pose都要裝過隻手上去
支持師兄既topic,真係幾神,不過我相信之後好難再有,神跡只係得一次,之後哥D交足貨就算la
好有誠意既post:love:
D姿勢擺得好靚
好有心機
師兄太強啦,隻OO拍得非常有動感:$
我個隻,個兩支劍柄塞唔入屁股,好緊:no:
好詳盡嘅MB OO Raiser post, 謝樓主!!

:71:
Thanks for your report:71:
樓主的相好正,拍出很強勁的動感,將這mb的神處完全特顯出來,若相片的解像可高一點便好了,想下載做牆紙