Toysdaily 玩具日報

查看: 14397|回復: 63

[玩具報告] 是但影 ~~~ Robot魂 魔神英雄傳 龍星號

故事方面相信這裡好多師兄比我還清楚,所以不作介紹了。龍星號是魔神英雄傳2的後期主力機体,新星龍神號在沉睡後以光龍劍力量再次甦醒的魔神。後期最終決戰更釋放力量變成了黃金龍。玩具方面這次可動性非常之高,poses一流,雖然武器只有一把劍,但附送了換裝的飛雲,算是有誠意

盒面和盒底

正面及背面,雖然我那只肩膀飛龍標誌有輕微甩油,但整体上QC沒有太大問題

飛雲

雖然只有一把劍,但受惠於可動性,擺出帥氣poses,完全沒有難度

變身,飛龍!

總結,玩具方面完全兼顧了變形前後的造型,加上高可動性,整體接近完美絕對是魔神迷必入!!今日有空去了魂展,發覺B記看來會大力投放資源在魔神系列上,喜歡魔神的師兄下年要上足彈藥了。

謝謝觀賞:64:

謝圖師兄。同意呢隻係正野,qc 好,可動好。
金版{:1_203:}

Tamashi Nations HK 2013-101a.jpg
謝圖師兄。同意呢隻係正野,qc 好,可動好。
百鬼咁夜行 發表於 1-9-2013 06:22 PM

謝觀賞~~~希望條line可以keep到 :handshake:
金版
williamhychan 發表於 1-9-2013 06:54 PM

太易花唔啱我~~~~:(

仲有其他反而吸引~~~{:1_220:}

VER 2 ~~~ 死未 {:1_237:}

good pics pal & U got many good toys this week. enjoy it.
頭像被屏蔽
回復 5# 黑色三連敗

認同{:1_220:}
今日忍唔住去咗魂展睇隻龍星丸,但講真無想像中咁靚...:42:
鍍金QC好一般(有好幾個位都甩咗色見銀底,另外亦有好多不平滑既點點),隻金色個人又覺得太黃有d國產Feel(唔同神話或EX果種Feel)...{:1_198:}
當然唔排除大貨時有改進或更好QC(呢樣最無信心),搞到而家15、16,唔知買普通版定鍍金版好,價位亦係一個問題...:60:

其他幾款都好正路同期待,希望戰王出貨時QC OK...:handshake:
敗兄出正POST一定支持~ 呢隻冇入到, 對鍍金版較有興趣呢~:$
夏鬼丸都好吸引!
好似會出黑龍角喎
期待下先
:50::@:Q professional !!!!!:handshake::71::43:
太易花唔啱我~~~~

仲有其他反而吸引~~~

VER 2 ~~~ 死 ...
黑色三連敗 發表於 1-9-2013 07:32 PM

其實出 VER2 龍神號 我覺得係好事, 睇返第一版真係唔太靚, 如果今次出得好, 我都會買埋佢 !!!!!! :p
頭像被屏蔽
good pics pal & U got many good toys this week. enjoy it.
taken 發表於 1-9-2013 07:40 PM

Thank you brother Taken, haven't you brought any this week? :handshake: Almost take two hours to play and take photos at the same time ~~~ enjoy at first and feel so tired at last :60: