Toysdaily 玩具日報

查看: 8098|回復: 10

[個人收藏] 平民的價錢 總統的享受 ~ 平玩TDK全系列

繼上次分享平玩同比例TDK Mobile後, 今次就向角色埋手^ ^

某廠出的12"雖然是高品質, 但價錢亦十分進取再加上進擊的炒家.....
所以選擇了另類平玩全套的TDK系列, Play Arts Kai

受Kevchan師兄啟發,Bane呢個大隻佬冇件大褸點得架

霸氣盡現

這角度的Bane有小許傷感

入櫃前再一影,遠看下大家都有點像12"的感覺XD

Moblie ~ 好像混了甚麼入去XD

後記
霸氣背後,件大褸其實好貴:(
Play Arts Kai不論造型比例今次做得真係好好, 唯獨該廠有前科不太敢多扭關節......
前幾日入Bane後見手臂位似轉得但又啤死, 差點想"世上無難事,只要檻粗黎"
幸得edmondphk師兄指點, 避過悲劇事件發生> v <
由於攝影器材仍然添加中, 完善後一定要拍番攝見得人既:$
個人唔太喜歡12",但HT若出6"的話反而可以接受~
動漫節見1/12的The Bat同Batman雙眼立即放光:shiny:
雖然價錢同會唔會出齊又係另一會事, 但望住依家個櫃已經好滿足^ ^
where can buy 大褸???
thanks
回復 2# vicksuen

在Y拍日日search找的:(
最初個價有點驚人, 好在賣家都肯用我出既價放
回復 2# vicksuen

大褸應該是HT的吧 {:1_196:}
Nice collection,件大褸好正,襯哂:71:
Play arts kai的關節真有這麼弱嗎?
"改"系列我有雷電, 星際牛仔史派克, FF13雷霆,香草, FF紛爭克勞德還有FF13外傳雷霆,
我也時常把玩,但是並未出現斷手斷腳的情況
還是說蝙蝠俠系列特別易爛?
有點想買貓女,
但如果不能好好扭的話寧可多花一點買HT的(畢竟現在還沒炒)
"改"系列我有雷電, 星際牛仔史派克, FF13雷霆,香草, FF紛爭克勞德還有F ...
leochiou00 發表於 26-8-2013 03:50 PM

QC問題, 見過有ching話開盒出黎已經係爛
用熱風吹左先會穩陣d
回復  vicksuen

大褸應該是HT的吧
Assassin 發表於 26-8-2013 02:40 PM

全對:71:

Nice collection,件大褸好正,襯哂
ONE-SEVEN 發表於 26-8-2013 03:00 PM

謝謝師兄支持:77:

"改"系列我有雷電, 星際牛仔史派克, FF13雷霆,香草, FF紛爭克勞德還有F ...
leochiou00 發表於 26-8-2013 03:50 PM

正確的說應該是廠商太多前科, 而且玩過上手的就知上身手部關節設計不太受力
之前蝙蝠俠game的都聽聞斷手或者盒爆的情況
不過TDK系列只是聽聞過一兩單, QC做得比之前的好~~(應該之前投訴太多=  ="")
所以師兄就放心入吧^ ^
正! 件褸如果隻HT Bane 剛出時bid會平D~ 不過有時D野鍾意就鍾意,好難講 :)
回復 9# kevchan1103

睇返師兄出post個價同依家個價差不多躍升一倍, 不過真係千金難買心頭好:35: :35: :35:
師兄, 我同你一樣, 望到1/12既BATMAN好心動><