Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2014年3月 SR超合金 勇者王 GENESIC GAOGAIGAR (官圖P22)

好期待GGG,幾時出
造型好就已經OK啦,其實合左体有幾可會拆番開Y,如果介意唔可以分体,可以買CM'S果隻,不個造型就差小小。
見樓上的大大要完全变形又要分體和合體先討論一下.

大多數玩具「重視變形」往往要就變形的情況下造形都好難做得好。

SR合金由於「重視造形」故在造形方面不會受到比例限制,故出來的效果都比想像中好~

唔知有沒有大大認同呢~:he:
SR既賣點就係有合金性份又高可動~
我諗都好少機會可以做到合體.....:help:
不過造形夠靚又玩到我就心滿意足了~:51:
BRAVE個隻我曾經擁有,
但合體後雙腳就基本變到可動不能,
頭部亦一樣,
雙手只可作有限度上下擺動,
加上體形巨大, 好"牙"位,
而MAX個隻就太貴,
小弟唔捨得買(好似質地脆弱添)
所以萬分期待SR既出品,
快D出官圖啦!!!!:74:
希望唔好腳軟就夠:he:
由SR一開始到而家
官方一路都講明 "外型重視" "高可動"
雖然雷登係例外,
不過佢呢個主旨應該都唔會變,

呢度D版友好奇怪,人地講到明係咁,都死要講分體呀,變型呀.
真有趣.
想下係好,不過難了,魔神Z變拳頭都唔做啦!何況呢隻。

cause many fans want this robot release in 超合金魂.

not SR超合金..., if bandai can release both series , then all fans happy.

由SR一開始到而家
雖然雷登係例外,
...
leawong 發表於 24-8-2013 11:04 PM
由SR一開始到而家
雖然雷登係例外,
...
leawong 發表於 24-8-2013 11:04 PM

我同意有大大要求SR合金要分體, 變型係可能忘記咗SR呢條line嘅原意
不過可能有大大意思係想要隻可分合體, 再現原著的GGGG呢(意指角色而不是這次這隻SR)~小生絕對係其中一個:shy: 笨大肯出, 就算EX合金的價錢都不用考慮, 即入~
死啦~!! BANDAI搶錢啦!!!又真三一又帝皇又GGGG全部都要買
笨大對千值練有所忌諱... so 先下手為強,
出可變形合體到時咪又係唔郁得,我情願佢無得變但玩得
人兄都啱呀
iamfinethankuuu 發表於 24-8-2013 08:01 AM
{:1_222:} 勇者王啱呀, 不過以前玩過CMS唔得, 一直等緊笨大出手, SR超合金係第一步, 超合金魂係最終夢想...
由SR一開始到而家
雖然雷登係例外,
...

TD不嬲都係咁,見怪不怪

就如ES合金一有新product消息,不出5個回post一定會有人問超獸機神

儘管開發者答過n次
正~~~~必入~~~~~:D