Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 黃家駒 BEYOND 二十週年攝影專輯

其實我一直好唔明.....家駒20周年....點解唔再出....
有些聲音 永遠聽不到
縱會有色彩 但是漆黑將它都掩蓋 在人海:42:
回復 61# venson8789

之前有師兄話好難再攞版權......:ice:
回復  venson8789

之前有師兄話好難再攞版權......
darknight 發表於 25-8-2013 06:56 PM

但老實講。。。e+見到哥哥出成呢個樣。。忽然好慶幸無重出家駒。。。。
但老實講。。。e+見到哥哥出成呢個樣。。忽然好慶幸無重出家駒。。。。
venson8789 發表於 26-8-2013 10:29 AM

焉知非福!!!!!
回復 62# KanonHin

<無言>音樂感一般,但歌詞一流。
回復  venson8789

之前有師兄話好難再攞版權......
darknight 發表於 25-8-2013 06:56 PM

唔同哥哥, 而家三子不和, 連演唱會都搞不到, figure更加唔洗諗

家駏俏像權應該落入家屬 , 還是經理人公司??
就算係家強手, 佢話出, 實比阿paul串佢發死人財, 以家強為淡氣性格一定會招人話柄

佢地唔生性, beyond永遠唔會復活
唔同哥哥, 而家三子不和, 連演唱會都搞不到, figure更加唔洗諗

家駏俏像權應該落入家屬 , 還是經理人 ...
skyhawk 發表於 26-8-2013 01:58 PM

應該係響家強度,因為15周年時就係穩家強傾。
家駒唯一一位我挺尊敬的實力派歌手!

家駏俏像權應該落入家屬 , 還是經理人 ...
skyhawk 發表於 26-8-2013 01:58 PM

多謝師兄精譬的分析...!
回復 69# tolete

我都鐘意張學友同早期陳奕信。 陳慧嫻、梅艷芳、張國榮都Like. 但夾band本地來說只有家駒!
回復  tolete

我都鐘意張學友同早期陳奕信。 陳慧嫻、梅艷芳、張國榮都Like. 但夾band本地來說只 ...
darknight 發表於 27-8-2013 08:29 PM

但佢系唯一一位能作曲,填詞,自彈自唱的一位勁實力歌手,陳奕信。 陳慧嫻、梅艷芳、張國榮和張學友都做唔到喎
回復 72# tolete

家駏D歌唔只好聽, 歌詞好有意思, 好有警世意義 , 唔係靜係情情愛愛要生要死.

就係呢點, 乜嘢RYHMAN, 林夕..  而家無一個作詞人做得到..
其實hottoys吾出姐,我見民間都仲有家駒頭雕同吉他賣...但又好少見人自組家駒gum......
回復  tolete

家駏D歌唔只好聽, 歌詞好有意思, 好有警世意義 , 唔係靜係情情愛愛要生要死.

就係呢點 ...
skyhawk 發表於 29-8-2013 12:56 AM

我非常贊成師兄說法!