Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 2014年1月 Figma 進擊的巨人 三笠

平成第一個rider開訂4魚有找
係呀, 佢同一般賣家不同, 條款多多。

回復  ronmini

你有係佢度訂過野>?
jaja.henry 發表於 12-9-2013 03:17 PM
係呀, 佢同一般賣家不同, 條款多多。
ronmini 發表於 12-9-2013 04:12 PM

有俾佢呃?:57:
仲未,因為覺得唔合理,所以已退訂。
仲未,因為覺得唔合理,所以已退訂。
ronmini 發表於 12-9-2013 05:20 PM

點唔合理?可分享?
其中一樣係你退訂時(我個時仲未比訂金佢),佢會同你講若果下次再同佢訂,佢會係bid價上加收你少少錢作為上次退訂的手續費,仲要問你係未同意。可能我見識少,唔知有無其他賣家都會咁做。
其中一樣係你退訂時(我個時仲未比訂金佢),佢會同你講若果下次再同佢訂,佢會係bid價上加收你少少錢作為上 ...
ronmini 發表於 12-9-2013 06:35 PM

呢間野係條款較多
不過我隻Metal Build Raiser係佢度訂, 上星期五拎完貨黎
整體無問題, 交易亦順利, 盒MB好滿意
可能有其他師兄有經驗, 我都係同佢買左一次野, 都不能作準{:2_295:}
回復 159# lpoks12

我個人認為,佢y場個價,我bid左。我俾訂,佢確認收左。
   到果出貨果個月,跟據拍賣個價有貨俾我,件貨完整,唔爛盒。
  我就ok。

可能因為佢覺得退訂,唔係一個好買家的行為。所以佢收手續費。
  一來佢想賺,二來可能佢覺得退訂人,下次可能都會唔想清楚就訂野。
  以阻嚇佢地再係佢間店訂。保障大家。

當然一切都要到我去到攞貨果日,先知佢係咪有問題
回復  lpoks12

我個人認為,佢y場個價,我bid左。我俾訂,佢確認收左。
   到果出貨果個月,跟據 ...
jaja.henry 發表於 13-9-2013 10:11 AM

佢而家普通版同特別版都加左價
佢而家普通版同特別版都加左價
外商在西部 發表於 13-9-2013 11:59 AM

henry師兄講既野無錯
之前我落訂個陣係!^**
仲要係y拍個度無落到bid (因為佢要求評價有1定2以上,我個新ac無,bid唔到)
然後問佢可唔可以開個新bid係唔set評價限制
佢就話因為怕一陣開左但到時唔係我bid, 其他人bid左到時又唔要, 影響雙方, 所以唔開
不過我都照落訂

之後過左兩日佢變左!*%), 個陣打去問個價變左, 會唔會影響我尾數個價錢
當然最後係照跟我本身個價去交收

其實對方都有講之前試過好幾次有人落左訂, 等貨到之後又後悔要退訂等
間野我交易左一次無問題, 係地點唔係好方便同埋限制多多
不過試唔試就真係要師兄自己諗了{:1_220:}
回復 161# 外商在西部

好多間都加左。有d仲話唔敢再接
回復 162# lpoks12

你去現時dot 交收?
回復  lpoks12

你去現時dot 交收?
jaja.henry 發表於 13-9-2013 01:37 PM

平日要去朗屏, 唔係住個頭太遠..
有冇師兄知幾時會到貨?
必入!{:1_197:}