Toysdaily 玩具日報

查看: 28453|回復: 31

[分享討論] DX MAZINGER Z超合金魂。展示櫃

小弟的第一篇發帖(以前有A/C,不過唔記得密碼,唯有再開過)

言歸正傳,如果哩隻鐵甲萬能俠要展示出黎,唔係響玩具櫃的話實在會太惹塵

況且有玩具櫃都未必放得落這龐然大物,所以小弟就諗出哩個展示櫃!

小弟覺得因為如果吸住佢就開唔到本身地台燈製

所以在裡面做多兩支LED燈,就唔洗用本身支地台燈,又夠光!

做左個燈製在外面,方便開關

做多一塊金屬牌,黐地台外面

做完哩個櫃唯一既缺點就係,遙控控制佢著燈發聲既聲音

差唔多完全隔晒聲!因我用5mm膠片做成個膠箱笠落去(太厚令到佢隔左聲)

感謝大家用咁多寶貴時間睇小弟發up風!
個箱做得好靚,金屬牌係亮點之一:71:
幾錢最重要,,,,,,,,,,,
ching好強呀............:71:
好在我勉強都放到落display櫃咋.............:(
回復 2# michael838
個牌好平之嘛!
回復 3# lukyuet
小弟本身係做Event、Production,所以識落唔小廠商

哩個櫃係我屈佢送比我架!

所以唔知幾錢?
回復 4# ray文
ray文,你先係師兄,唔好玩我喇!

你地d展示櫃咁靚,點會擺唔落至得架?
回復  ray文
ray文,你先係師兄,唔好玩我喇!

你地d展示櫃咁靚,點會擺唔落至得架?
holland720 發表於 26-8-2013 01:59 PM

我個櫃好細咋................{:1_197:}
我個櫃好細咋................
ray文 發表於 26-8-2013 02:57 PM

扮細................:ar:
扮細................
Try0083 發表於 26-8-2013 06:48 PM

你個TRY魔個櫃先最大呀............又唔多d影比我地睇~:x
ching 強AR.....!!

TRY魔個櫃先最大呀!!
ching 強AR.....!!

TRY魔個櫃先最大呀!!
tsubasacamille 發表於 26-8-2013 10:32 PM

你個玻璃櫃仲令人羨慕{:1_221:}
扮細................
Try0083 發表於 26-8-2013 06:48 PM

我信你講!:DD
你個TRY魔個櫃先最大呀............又唔多d影比我地睇~
ray文 發表於 26-8-2013 10:06 PM

唔好嘈喇,撈埋一齊做瀨尿牛丸呀笨!
Good ............... :71::D