Toysdaily 玩具日報

查看: 20361|回復: 60

其實大家係未有咁多地方擺 hottoys figure?

我都係玩左1年多d, 只係買左十幾隻, 盒已經全部拆完即掉, 但而家開始面臨搵地方放新figure 既問題, 眼見其他師兄差唔多隻隻買隻隻訂, 又 iron mongor 又 hulk, 佢地屋企真係咁大放到咁多 figure?! {:1_206:}
我都係玩左1年多d, 只係買左十幾隻, 盒已經全部拆完即掉, 但而家開始面臨搵地方放新figure 既問題, 眼見其他師兄差唔多隻隻買隻隻訂, 又 iron mongor 又 hulk, 佢地屋企真係咁大放到咁多 figure?! ...
eb1815 發表於 15-8-2013 04:05 PM

其實如果其他人無地方放, 又會唔會仲買呢? 買得既人, 無地方都要搵地方放既啦.
十幾隻緊係無計! 我最近玩12吋得幾隻都攪唔掂{:1_225:}
我而家都開發緊其他位置安放我啲figures
我屋企經巳有 3 間劏房俾 d figure 住 , 而家要劏多間等新嘢 {:2_304:}
有時見有d師兄既相, 竟然把近30隻figure 迫係一格約 3呎x1呎既 display 櫃入面, 放係最後排既連個頭都睇唔到.. 好恐怖.
我用ikea 4格玻璃櫃,逼地鐵咁都可逼到好多隻嘅
有時見有d師兄既相, 竟然把近30隻figure 迫係一格約 3呎x1呎既 display 櫃入面, 放係最後排既連個頭都睇唔到 ...
eb1815 發表於 15-8-2013 04:26 PM

有地方邊個唔想 display 得好好睇睇?
香港地有錢人多的是
無地方架,:38:都無計,叫過自己忍手又唔聽{:1_228:}:62:,買到無地方為就一定要停架啦!{:1_204:}
我用ikea 4格玻璃櫃,逼地鐵咁都可逼到好多隻嘅
hawker 發表於 15-8-2013 04:27 PM

我都買左呢個櫃, 覺每格放 3 隻啱啱好.
其實三十隻一個闊身billy櫃都免強放得晒!所以點會冇位display?
Figure唔比查大件武器,唔用standard塞哂入去,動作唔比太大,都可以放多d
如果你剩係玩12吋,咁你有錢買咁多隻玩應該實揾到位擺,如果你有其他野玩,除非好有錢,否則普通人家就好快冇位
其實多d利用下牆釘層架再造膠箱…位就自然有,下下買櫃唔係辦法…爆完一個櫃又要諗下一個櫃放邊…你可以擺到幾多個櫃?我而家有一幅牆專比我釘咗四層連長形膠箱放…