Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 現階段水準最高的 6" Ironman MK1 - (P.4 新發現! 面罩內的秘密!)

PI 動漫節拎上有玩過,可動,比例同上色都一般,盔甲又唔開得,只係多金屬&發光,唔值咁貴,唔考慮。
avengers2012 發表於 4-8-2013 10:08 PM

但係有戰損甲換呀.....................

當然山口或SHF出42會更好都唔奇.....................
回復  avengers2012

MS、ML、MU兼顧的我,實在是沒能力再收SHF版了,看來這個一號的比例還是略小呀~~
...
kingraider 發表於 4-8-2013 10:19 PM

MU是甚麼size,全名是甚麼?
mushroom 發表於 4-8-2013 10:36 PM

MU=Marvel Universe
3.75'
回復  avengers2012

MS、ML、MU兼顧的我,實在是沒能力再收SHF版了,看來這個一號的比例還是略小呀~~
...
kingraider 發表於 4-8-2013 10:19 PM

我有買ML, 山口 & SHF, MS 係另一個size, 可動又差,唔考慮。
SHF 最貴,造型偏日系。不過可動比山口&ML好, 但值得儲。
但係有戰損甲換呀.....................

當然山口或SHF出42會更好都唔奇.....................
mushroom 發表於 4-8-2013 10:33 PM

有戰損? 我果日玩mk7無得換,連背後飛行時打開的甲,都唔可以打開。
有戰損? 我果日玩mk7無得換,連背後飛行時打開的甲,都唔可以打開。
avengers2012 發表於 5-8-2013 12:18 AM

1/12 的42 同愛國者有戰損甲
回復 17# mushroom

MARVEL UNIVERSE 3.75寸,吸引我進入MARVEL世界的敲門磚~~由此開始MARVEL LEGENDS、MARVEL SELECT、Revoltech,銀子吃緊,日子過得痛並快樂著~~

回復 19# avengers2012
MS確實無法搭配日系的鋼鐵俠,比例上太怪異~~
不過MS很多大塊頭類的角色,外形實在是很美,混搭一下ML還是可以,市面上容易入手的MS大塊頭我基本上都收了
完全同意樓主所講,呢隻既仔細程度真係可一不可再。某D角度影真係同HT幾可亂真!
呢隻只係3字頭, 性價比極高
mushroom 發表於 4-8-2013 10:36 PM

MU 都未聽過??? marvel universe 係 3.75" 的 marvel figure
我玩marvel figure 都係因為 mu!
好處係 size 細, 容易收藏,  而且價錢平!! 可動性比ml差小小, 但有部份造型比ml 好!!

look look la
http://blog.yahoo.com/_PFK56SFRQ ... ategory/Marvel+Toys
http://blog.yahoo.com/_PFK56SFRQLTYFXFYMMYMY3D2DM/articles/1027296/category/Marvel+Toys
MU 都未聽過??? marvel universe 係 3.75" 的 marvel figure
我玩marvel figure 都係因為 mu!
好處係 ...
gumng 發表於 5-8-2013 10:31 AM

我都係呢一年至入美玩區,,,

如果講size我會知,不過講名就撈亂,MU,MS,ML
回復  mushroom

MARVEL UNIVERSE 3.75寸,吸引我進入MARVEL世界的敲門磚~~由此開始MARVEL LEGENDS、MAR ...
kingraider 發表於 5-8-2013 09:35 AM

MS大舊衰有幾款都吸引,夾ML玩會更合適,最慘是我家空間有限,收容不下。

ML, SHF & 山口式就剛剛好。
MS大舊衰有幾款都吸引,夾ML玩會更合適,最慘是我家空間有限,收容不下。

ML, SHF & 山口式就剛剛好 ...
avengers2012 發表於 5-8-2013 12:07 PM

MS嘅Venom, Thanos, 同Abomination都好靚,同ML比例好夾!

ML, SHF & 山口式就剛剛好 ...
avengers2012 發表於 5-8-2013 12:07 PM

所以我都盡量唔入1/6
完全同意樓主所講,呢隻既仔細程度真係可一不可再。某D角度影真係同HT幾可亂真!
kevchan1103 發表於 5-8-2013 09:41 AM

咁又未去到hottoys 水準, 因為機關問題, 前臂太粗了!!

anyway, revolution MK1 都算係6”極品架啦!!