Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 一班死野 MU 3.75 Deadpool Corps El Guero Taqueria SDCC 2013

回復 23# ChrisLamXYZ
就算有, 個價又唔會平得去邊, 又唔知齊唔齊件.
今次呢盒sdcc, 個價在ebay已經唔算炒得高. (個人覺得!)
回復 29# 大ken
其實hk係有得食, 不過係港島區會有多d選擇.
你上"開飯"search, 好容易搵到.
拆啦大ken兄, package 乃身外物, 重點是玩具!!
你都唔係因為個packing 而買呢set玩具, 係咪??
gumng 發表於 4-8-2013 10:04 PM

呢個boxset的確係packing比figure吸引,其實主要賣點都係個packing
拆啦大ken兄, package 乃身外物, 重點是玩具!!
你都唔係因為個packing 而買呢set玩具, 係咪??
gumng 發表於 5-8-2013 11:04 AM
呢個boxset的確係packing比figure吸引,其實主要賣點都係個packing
Devil_Fudou 發表於 5-8-2013 11:45 AM

個人認為這次DEADPOOL這SET是賣包裝多過賣隻3.75的,
我已經有幾隻3.75的deadpool,今次這隻勝在有個爛面頭玩下....
而其他的款除了松鼠那pack外,其他角色相信會在孩記安排下在其他情況復出的.....{:1_224:}

當然,金兄都講得好對,玩具係玩的.........這正是我的風格........:!
現在是想想如何既能保存包裝,又能取得出來玩的方法,要小心行事,免第日後悔:(
回復  ChrisLamXYZ
就算有, 個價又唔會平得去邊, 又唔知齊唔齊件.
今次呢盒sdcc, 個價在ebay已經唔算炒得 ...
Firewalker27 發表於 5-8-2013 11:11 AM

絕對認同,個價仍是真實反映這set 3.75的價值, ChrisLamXYZ 兄可以諗下:75:
回復  大ken
其實hk係有得食, 不過係港島區會有多d選擇.
你上"開飯"search, 好容易搵到.
Firewalker27 發表於 5-8-2013 11:15 AM

正,得閒去找來試下先:)
回復 29# 大ken

就好似忍者龜鐘意食PIZZA,加菲貓鐘意食寬條麵:D 應該都幾重口味:71:
Devil_Fudou 發表於 5-8-2013 11:45 AM

認同. 拆左出黎, 就咁一個個TACO 卡紙會冇哂果種FEEL.....
拆左出黎, 就咁一個個TACO 卡紙會冇哂果種FEEL.....
goldwater 發表於 5-8-2013 01:25 AM

就會好似跌晒d餡,得返塊皮咁
就會好似跌晒d餡,得返塊皮咁
Devil_Fudou 發表於 5-8-2013 02:27 PM

哈哈~~ 呢個形容好貼切 :71:
個人認為這次DEADPOOL這SET是賣包裝多過賣隻3.75的,
我已經有幾隻3.75的deadpool,今次這隻勝在有個爛 ...
大ken 發表於 5-8-2013 12:43 PM

搵個位係包裝合埋之後唔覺既地方,下用美工刀小心咁界開吸膠
慢慢界,盡量用界最少就可以拎到隻figure出黎就停
呢個方法我試過用係d想留包裝既3.75上面,好考手功但可以玩完放返入去
真是由裡到外都充滿特色的包裝~
頗想要一盒呢....
:he:買多套…
一套儲,一套玩。
如果呢套明年動漫展有得送/買, 我又會狗衝去排過~ :43:
:handshake:i wont open if i were you....it is so special!
回復 43# goldwater
我今年第一日去acg, 頂佢孩記個booth, 班tru員工做野遊魂慢吞吞發緊夢.{:1_213:}
埋到去先知無白色jinx, 徙晒我d時間. 俾孩記跣一鑊.{:1_224:}

題外話, 究竟之後個幾日, 有無大大知道, 係有白jinx換到?