Toysdaily 玩具日報

查看: 11041|回復: 50

[改造交流] [製作中]Muv-Luv中登場機體「武御雷」(更新#15,#19,#26,#28)

武御雷-月詠真那機,一盒買咗好耐都懶冇砌既模型,

尐件既完成程度重衰過老番模型,尐膠又縮...

又多位要用到分件先處理到,認真麻煩...

但係我真係好鐘意呢部機...唯有頂硬上

想係到post下製作過程,又希望可以有各位師兄指教下

進度如下:

圖中大半零件都係需要分件方便上色和處理夾口

呢件件真係自己衰...整唔見左...要用筆地重做...

為咗更貼近原設,把股關節砍掉重練,向內拉近4mm,用筆地重新塑形

進度係咁多先,由於來近7日都唔係香港,更新會比較慢,請各位多多指敎

=====================[自爆]=====================

可以同OOO影相真係好正呀呀呀呀!!!

==============================================
很有心機呢WW.....但最後那張 不怕被人起底嗎WW?!
正! :71:  我都想買佢,不過揾唔到.  :unhappy:
超級支持.
回復 1# Akgnut

謝謝大大的製作分享, 期待完成品:handshake:
最後一張相片是在最近的ACG影的嗎?!?  NICE:71:
回復 3# Gundam6j

you have too many Muv-Luv la{:1_204:}
i like the 篁唯依機, but the anime too boring/low quality, so pended the model kit for a year...
http://toysdaily.com/discuz/thread-191560-1-1.html
回復 5# ygat2005

Haha, compare to the other, I'm just a nothing.  :63:
真是抱歉了,原來用手機是不能在這回帖...
所以在日本那邊一直未能更新,
圖會在明天送上,希望大家支持!
回復 8# Akgnut

手機不能回帖?本人此回應正是用電話回䨱的

請閣下在回應前,先看看是否已login
正!   我都想買佢,不過揾唔到.  
超級支持.
Gundam6j 發表於 2-8-2013 03:05 AM

元朗"榮輕",個到重有好多貨,如果師兄方便的話可以去睇睇
回復 10# Akgnut

Thanks, 不過我唔喺香港.
回復  Akgnut

手機不能回帖?本人此回應正是用電話回䨱的

請閣下在回應前,先看看是否已login
歐叉獅子 發表於 8-8-2013 12:26 AM

我係載入唔到驗證碼圖片{:1_207:}
佢一直都死圖唔肯比我見佢
回復 12# Akgnut

明白,那麼閣下只要努力分享多些作品,人氣增加至一定數目,就不需要驗證的了
肥ooo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
計劃更新~

兩邊股關節縮窄工作完成,準備進入打磨作業

肩位置造型確定,只欠細部打磨

刻線開始進行

整體

順便送上小量旅行照片~

台場既高達~

原宿的ニコニコ本社~

御坂的御坂農園~