Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 收到call, 攞音波

回復 36# toylover
日版同美版一樣,都是近全膠,拿上手一樣輕。
回復 45# j.w
係差少少,但都可接受,可能我要求低。
回復  mssntk026

請問師兄,日版同美版能比較一吓嗎?是否如楼上的大大講得咁sad
j.w 發表於 4-8-2013 06:33 AM

差唔差主要同價錢掛勾, 如果只是五六百蚊, 當然叫做可以接受

但收人千幾蚊, 話晒唔係平, 梗係想佢完美
如果以完美主義者來看, 佢的 QC 只值 65 分
一般二三百的美版老變系列, QC 都可做到 75-80 分
有無人知道佢隻眼有無得拆出黎轉做紅色?
有無人知道佢隻眼有無得拆出黎轉做紅色?
chuboy 發表於 5-8-2013 02:36 AM

黃色都幾靚丫, 做乜要轉? 最舊版音波都係用黃色眼
想扮日版?

拆應該就唔得, 用皺紋膠紙封住再噴金屬紅應該都唔難
黃色都幾靚丫, 做乜要轉? 最舊版音波都係用黃色眼
想扮日版?

拆應該就唔得, 用皺紋膠紙封住再噴金屬 ...
toylover 發表於 5-8-2013 11:18 AM

我上你管睇返d G1卡通係紅色眼, 所以想問o下
同埋柯柏文可以拆眼出黎, 所以想問~~~
睇左朋友隻美波眼罩真係嚇死
居然有眼睛

再睇返自己隻日版原來都有!
不過日版紅罩深色D冇美版咁覺眼{:1_206:}
回復 52# waven

我又唔算太介意, 如果有留意機械人設定, 所有機械人眼罩後其實都係一隻圓形鏡頭 :38:
真係為左幾盒帶先想入.............
ray文 發表於 2-8-2013 03:53 PM

咁就入啦!

...........................................................
咁就入啦!

...........................................................
mushroom 發表於 6-8-2013 08:56 AM

如果fd有折都可以諗下0既...........:42:

咸魚白菜,各有喜歡
總之鍾意,價錢合理就ok
咸魚白菜,各有喜歡
j.w 發表於 6/8/2013 01:14 PM

音波第一擊, 建造派第二擊. {:1_203:}

擺得好型. :71:
咸魚白菜,各有喜歡
j.w 發表於 6-8-2013 01:14 PM

真係攞得幾型! 另想借係呢到問下MP17 係咪DELAY左? 好似話七月尾會出....
邊間有現貨? 銅鑼灣斗斗已經沒有了!
我有呢隻,都覺得唔錯!

圖片來源: www.xl-shop.com