Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 收到call, 攞音波

MP13一出都千三四,呢盒成SET都係呢D價,如果無買之前真係要買呢盒,抵玩!不過我買左日版,無買帶...
回復 31# 宇宙之王者

早兩曰見到拍賣要四字頭隻MP15先結束
攞貨時諗住瀟洒唔要袋, 省唔起出面落緊狗屎, LE咁HEA.
不過盒嘢太大, 收藏困難, 重量當然 ...
遊俠 發表於 2-8-2013 09:42 PM

我就帶咗袋去買, 但一睇個盒就覺得唔夠大
買得咁貴, 諗住無謂慳 $0.5 啦, 我買時都有小雨, 但最主要唔想男人老狗拎住盒玩具遊街, 成個宅男咁 :35:
我就帶咗袋去買, 但一睇個盒就覺得唔夠大
買得咁貴, 諗住無謂慳 $0.5 啦, 我買時都有小雨, 但最 ...
toylover 發表於 3-8-2013 09:15 AM

既然玩玩具, 就玩得光明正大:57:, 唔宅唔宅{:1_203:}
咁日我都搬了兩箱回家,其中三隻是朋友和親戚,留一隻自己玩,利益申報,全都有日版
咁日我都搬了兩箱回家,其中三隻是朋友和親戚,留一隻自己玩,利益申報,全都有日版
mssntk026 發表於 3-8-2013 11:41 AM

請問同日版的金屬含量有冇唔同?

我覺得傑作接近全膠, 有 d 唔值
請問同日版的金屬含量有冇唔同?

我覺得傑作接近全膠, 有 d 唔值
toylover 發表於 3-8-2013 12:32 PM

日版 the same
而家D MP 冇乜金屬架LA
回復 38# littleb2

咁差.... 話晒唔平...

咁好彩我冇買日版...

其實而家 $500 樓下的老變系列, 無論關節同變型結構已經做得好好

如果連 MP 都唔用多 d 金屬... 真係唔值咁貴...
回復  littleb2

咁差.... 話晒唔平...

咁好彩我冇買日版...

其實而家 $500 樓下的老變系列, 無論 ...
toylover 發表於 3-8-2013 01:25 PM

係架! 大而無當. :42:
玩完音波後, 總結如下:
性價比太高, 就玩賞價值, 個人認為只值
HKD7-800 連5盒帶.
美版QC的確幾低

-油跡, 膠水跡處處, 特別係小型部分非常明顯(如錄音帶), 經驗所得, 哩LOT貨唔應該會批PASS:42:
-手指模, 件未乾透就做下輪工序, 真係咁趕出貨?QC都係某得過且過嘅大陸同胞嗎?{:1_198:}
-重要JOIN位用膠件. 胞弱喎, 髖關節竟然係膠件, 仲要常用之餘且非常緊, 把玩變形時一步一驚心.:69:
-水口未除. 搞到上色不一, 參差慘不忍睹.{:3_141:}

彈完都要讚吓.
設計下心思有目共睹, 雖唔算大變但總算有新意.{:1_203:} 日版推出時已有巴打講過, 在此唔再複述.

另外有人詬病嘅音波頭水口問題, 我隻美版未有出現, 算係好彩定唔好彩呢:67:

整體嚟講, 美版QC已愈來愈差, 當時MP10都冇咁嚴重, 惟盼TT覺悟前非, 改善品質造福FANS.
好彩我暫時未買!:blame::no:
:Q..........真係咁差咩..........
其實想請問斗斗城買呢隻音波買幾多錢嘅呢?thank you!
回復 43# ginnytyson

HK$ !#((:51:
回復 35# mssntk026

請問師兄,日版同美版能比較一吓嗎?是否如楼上的大大講得咁sad