Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: feilay

[分享討論] HT上市

基本上而家佢收半訂方式, 再一年後發貨收埋尾數, 如果有邊個月唔夠數, 佢就拿拿淋起個版, 影兩張相收訂填夠個數, 都係做靚緊盤數.

做靚幾年, 搵下big four會計監下場, 上市唔難
回復 15# qiy

同意
我估要ht要上市而家已經可以,但我覺得佢本身揀唔上……
上左之後我就唔會玩,不解釋……
回復 17# 12728915

如果佢上市的話,對我哋呢班玩家都有好有唔好!
好嘅,佢會增加產量,同埋會完善佢哋嘅管理層。
到時佢哋班Sales嘅態度可能有所改變啦!
壞嘅!會加價!
唔使講咁多,大家睇下領匯就知啦!始終一家上市公司嘅營利,係要對股東交代!
所以,我就絕對唔希望佢上市啦!
你地會唔會諗得太容易? 只賣FIGURE 都上市? 就算係都只會CAP完水就走人。
唔係無可能,it賣衫都可上市,一隻figure售價隨時貴過一件衫....當然可能要大執盤數。

你地會唔會諗得太容易? 只賣FIGURE 都上市? 就算係都只會CAP完水就走人。
initial 發表於 2-8-2013 01:21 PM
我會買好多股{:1_208:}
回復 20# initial

其實,唔係唔囉。
咁要睇下候活點樣pomo比啲基金。
未來,會有啲咩大變革同埋籌集咗嘅資金有咩用途。
如果有前景嘅,以佢現時嘅名聲同佢响行業入面嘅地位,絕對可以上市啦!
最強係佢根本吾洗搾貨,訂幾多,做幾多,件件賺,點會蝕
唔係無可能,it賣衫都可上市,一隻figure售價隨時貴過一件衫....當然可能要大執盤數。
numan123 發表於 2-8-2013 01:35 PM

師兄你行過 it 未 ?

一味懶多品牌,專係旺區開鋪,鬼影都唔多隻,翻版思捷,上市托高cap水,最後散貨。歷史高位$8.22,而家$2.14

師兄你行過 it 未 ?
transfarmer 發表於 2-8-2013 07:15 PM