Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: rilplsc06

[ENTERBAY] Jordan 新頭雕感想 (加相)

仲有格叻底冇毛添:x
加相已見視線微上, 不多說了。Jump Shot pose 會怪DD
其實呢set Jordan 個官圖係主要sell slam dunk. 連home page 大相都以入樽招來。
以入樽計視線係啱既, 但係個樣唔夠殺氣。當然唔係唔得啦。
呢個頭的確唔差, 比較適合擺地板上的pose, 或者籃下的近距動作
呢個討論區對猫女對眼意見不少, 對呢set Jordan 又咁包容??
依家呢個頭比較多樣化, 玩dunk/jump/帶波都得, 眼望上jumpshot好正常, 三分線外射吾駛向上望? 
just minor thing on jordan eyes.................catwoman? totally different person!
回復 19# chungyuihing

其實我冇話唔靚嘅
但唔知其他brother咁反應姐。
我都同意做地板動作ok, 跳起前要向上望。
但跳起中距至3分都唔會。有打波就明架啦。
I have both Jordan heads and as a toy, I think they are simply perfect ! :77:

小弟係第二個POST 放既圖, 我覺得眼既問題唔大. 其實你已經講左個問題同答案. <就係你打籃球就會知> 因為JORDAN 6尺6寸, 佢跳起個頭可以過晒籃框, 試問香港人既普遍身高得個5尺8-9左右, 平凡既彈跳力, 又點知6尺6 而彈跳力超強既人JUMP SHOT 眼望既角度.如果你熟JORDAN既話, 就算JORDAN跳起對眼平望籃框JUMP SHOT都唔會有人覺得奇. 所以小弟認為JUMP SHOT 仰頭, 但眼既角度就視符個人身高同彈跳力. 姚明, JORDAN, 波古斯望既角度係唔同.
回復 18# rilplsc06
catwoman對眼的問題係影響到似唔似anne hathaway本人咁嚴重。
而你所講的jordan對眼就只影響某個特定姿勢,唔影響似唔似MJ本人。
最重要係呢個問題暫時只得你係覺得係問題。

開口樣雖話係射波樣,但一樣可用在入樽動作。
MJ入樽並唔係一定伸&#33079;,MJ伸&#33079;亦未必實係入樽,佢運球過人都會伸&#33079;。
所以每個表情都預可擺唔同姿勢動作,冇可能只適合特定某個動作。
(呢樣Series 1個木獨表情就差D,擺動感姿勢就唔自然)

正如圖中入樽動作,會唔會話EB做唔到MJ雙眼向左?
解決方法一係可動眼,但價格向上。
或出個只可做到呢個姿勢的figure,但咁即係唔郁得,可玩性大跌。
我又覺得ok喎{:2_261:}
借問一下, 個籃球係某角度望有少少尖無咁圓, 洗唔洗換??

定其實大部份都係咁的? thanks