Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [GX-62] 太空保衛者 sad 貨 / 瑕疵 討論區

我唔開名喇,不過今次行貨有張問卷調查,咁我估代理都有care顧客感受。
bunyip 發表於 30-7-2013 04:19 PM

明解.

c-hing 換左另一盒, 仲有沒有瑕疵問題?
c-hing 反而頭盔兩個"角"位既 水口 cut 得乾淨?
轟太郎 發表於 30-7-2013 02:23 PM

我又無乜点留意,但我隻飛机冀
    直頭有兩pat 野要返鋪換。
無人sad得過我la~~~~~~~~~~~~~~~~~~:cool:

我無錢買...呀:no:
無人sad得過我la~~~~~~~~~~~~~~~~~~
老文 發表於 30-7-2013 05:13 PM

我好同情你。。。我畀兩毫子你丫!:65:
水口位

膠水漬...

我兩隻左胸甲紅油不夠厚有點透底黑,左右甲有明顯鴛鴦色,想問有冇師兄都是這樣?
我兩隻左胸甲紅油不夠厚有點透底黑,左右甲有明顯鴛鴦色,想問有冇師兄都是這樣?
快快 發表於 31-7-2013 12:27 AM

c-hing 試下拎番去果間鋪頭睇下有無得換, 胸甲鴛鴦色真係無得搞. {:1_206:}
我又無乜点留意,但我隻飛机冀
    直頭有兩pat 野要返鋪換。
iannt2011 發表於 30-7-2013 04:30 PM

我返屋企再仔細 check 對翼, 都唔係 100% 完美. 發現有個 "控", 我懷疑係因為 d 油未乾透就比啤塑壓住....  不過好在唔算明顯. :67:
原本都冇得换,好彩有一盒D客退返來,有件換比我,雖然新件有少少甩油但己比原件好得多。
原本都冇得换,好彩有一盒D客退返來,有件換比我,雖然新件有少少甩油但己比原件好得多。
iannt2011 發表於 31-7-2013 09:56 AM

恭喜 c-hing.

暫時睇黎 bandai QC 仍然有待改進, 如果買到盒無 mud 大瑕疵既已屬幸運~~
回復 19# sundaydriver

好呀!幾時交收先?......:ar:
坊間傳聞一個有效去漬方法, 好似對超合金魂既膠水漬好有效...... 今晚試下先. {:1_203:}

我果隻心口紅色位有一條花痕,一開盒即見到:time:
另外腰下標誌紅色箭咀甩油,so sad:59:
我果隻心口紅色位有一條花痕,一開盒即見到
另外腰下標誌紅色箭咀甩油,so sad
跳跳虎 發表於 31-7-2013 03:57 PM

腰下標誌係最多人發現甩油地方之一, 最慘果個位又好鬼障眼..... >_<