Toysdaily 玩具日報

查看: 6069|回復: 30

[分享討論] [GX-62] 太空保衛者 sad 貨 / 瑕疵 討論區

出左貨幾日, 相信好多 c-hing 都應該已經到手吧.

當大家玩過, 興奮過之後, 不如一齊討論一下各位手上的太空保衛者有沒有發現小瑕疵?

以我為例, 發現最普遍既問題係, 頭盔兩隻角既直線水口位 cut 得唔準, 凸左粒水口出黎.... 應該大部份貨都係咁... 我打算試下用 cutter 批下佢, 唔知會唔會有風險?? 仲諗緊....

第 2 個瑕疵, 係腰前面有花, 細心觀察又唔似比野刮花, 而似有 d 物料 chi 住表面, 但用水又整唔甩.... >_<
PS: (今晚會再 upload 相片)

相關帖子

膊頭同腰有花,有幾處地方有甩油及粒粒。 劍有水口末cut 淨,整体qc ma ma
膊頭同腰有花,有幾處地方有甩油及粒粒。 劍有水口末cut 淨,整体qc ma ma
iannt2011 發表於 30-7-2013 02:12 PM

c-hing 反而頭盔兩個"角"位既 水口 cut 得乾淨?
胸部油漆被雪梨紙壓出花紋,應該係因為油未乾透就包裝。
右邊紅色奶罩d油花晒,唔知上色定牛油&#32440;造成!
胸部油漆被雪梨紙壓出花紋,應該係因為油未乾透就包裝。
bunyip 發表於 30-7-2013 02:50 PM

無諗過會有呢個問題, 雪梨紙紋明顯嗎? {:1_236:}
回復 6# 轟太郎

行版已換貨
頭盔兩隻角既直線水口位凸左出黎 (易執)
腰下金色標記甩油 (最顯眼,難執)
前手有花 (無得執)
頭像被屏蔽
竟然願意換貨那麼好!
mythsgod 發表於 30-7-2013 04:03 PM

我都有d意外,可能係行版掛。
頭盔兩隻角既直線水口位凸左出黎 (易執)
腰下金色標記甩油 (最顯眼,難執)
前手有花 (無得執)
pastng 發表於 30-7-2013 03:57 PM

前手問題擺放時就下角度應該無咁覺眼. 腰下金色標記甩油確係最難攪....

請問 c-hing, 頭盔角位既水口係咪用 cutter 搞掂?
回復  轟太郎

行版已換貨
bunyip 發表於 30-7-2013 03:47 PM

咁好邊間肯比你換?
回復 11# 轟太郎

太郎兄,我係用 cutter 搞的,批左水囗之後d膠係紅色,要補銀油。唔難
回復  轟太郎

太郎兄,我係用 cutter 搞的,批左水囗之後d膠係紅色,要補銀油。唔難
pastng 發表於 30-7-2013 04:13 PM

收到~~ 咁我去買定樽銀油試下先 {:1_197:}
咁好邊間肯比你換?
轟太郎 發表於 30-7-2013 04:09 PM

我唔開名喇,不過今次行貨有張問卷調查,咁我估代理都有care顧客感受。