Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 進擊の巨人 -- Transformers Metroplex SDCC 限定

在下每年都有去 Comic-Con, 但係都冇乜入變型金剛嘅會場限定,
因為自己唔係 TF 嘅 Fans, 雖然以前亦有玩 TF 嘅玩具,
不過依家亦已經冇玩好耐, 但係今年嘅 Comic-Con,
竟然推出呢個曾經希望擁有嘅 Metrtoplex, 但係同初代推出嘅完全唔同,
大已經不在話下, 成兩呎高呀!! 全身可動關節亦係初代 Metrtoplex 所冇嘅,
在下初時亦有所忐忑, 到底入唔入好呢? 始終入過咁多巴士模型 Figure 超合金,
都從來未試過入咁大件嘅野, 不過始終一年一次, 最後都係決定入手,
不過呢個 Metroplex 要入手亦唔係易事, 皆因孩之寶嘅攤位實在太多人排隊買限定品,
有關方面亦實施派籌, 每朝七點半派籌比你叫你幾點去排隊,
不過咁做即係意味住要早D去排隊輪籌, 而且亦好快派清,
我亦唔希望因此而浪費同其他朋友一齊行嘅時間,
唯有比多少少, 喺場內其他攤位入手, 而呢個會場限定版 Metroplex,
亦喺 Comic-Con 第三日賣清, 而且仲已經係限定每人買一台,
經過一個禮拜, 今日終於開盒玩下呢隻 Metroplex,
雖然相唔係好多, 但係還先謝點閱

同 Metroplex 貼好哂貼紙, 影番張型相先~
淨係佢身上D貼紙都已經攪足我幾個鐘... =A=ll

Metroplex 也愛初音~ ^^

除左變型之外, 佢仲可以出聲, 只要喺背部扭開螺絲位打開電池蓋,
裝入兩粒 AA 電, 再按胸前嘅窗口位就會出聲, 附片~

http://www.youtube.com/watch?v=mt9EjCx-_lI

Thanks for reading~
呢隻我禽日見到,個盒好勁(大),
如果去完動慢仲有街去既,真係進退兩難!
依個咪最愛初音,好耐無見既巴士???
唔係話鍾意超合金, 我以為你係女仔
正嘢~~~~~~~~~~:71:
大到要在床上玩~~~哈哈。慢慢等日版了俺~
呢隻野冇得頂!好!
:70:好正貴到冇朋友...............
回復 1# SuperBus

依隻要幾錢,好大隻…………