Toysdaily 玩具日報

樓主: Toruk_Makto

ht 又截龍...

回復 120# sabaoth

遲過11點都無

回復 118# E神

外國動漫節都冇eb份啦!其實佐敦,朗尼,傑斯算甚麼動漫呀?im,batman,g i joe,超人呢d話哂前身都係動漫!我就覺得hk動漫節而家好不倫不類!玩具節咩!
其實烏鴉件vip贈品點解唔跟埋....要動漫節先有!!!
其他都叫做可有可無喇
回復 44# phoenix_fai

{:1_229:}∼10:00到左外面等.
前面一串一串菲姐插隊⋯⋯入到去已經cut左
親眼睇住幾個男人帶一班連訂咩都吾知的師奶,中學生,大陸同包⋯⋯拿住張單收錢
我認輸了⋯好失望⋯⋯同無耐
回復 111# Toruk_Makto

禽日訂完走去睇 咁多部得mark42係靚 其他顏色麻麻 比例又好似怪怪地 價錢都貴左d
回復 124# dc911hk

老實話,上年因為mark7入坑。排咗2個鐘,ok冇問題!

愛國者排個半鐘冇問題。

上年去起碼叫做排到吖!晏啲去都冇問題!但係今年想排都冇得排喎!點玩呀!

如果唔係因為佢啲bonus gift真係冇打算山長水遠去囉!

香港人嘅玩具店,但係一直玩緊香港人!

可悲!可悲!
其實烏鴉件vip贈品點解唔跟埋....要動漫節先有!!!
其他都叫做可有可無喇
billsimba 發表於 2013-7-27 05:08 PM

唔係點坤你入去排隊造勢{:2_295:}

其實大家唔晒俾D刻意安排嘅氣氛迫得咁緊!放鬆D ,心水清D計吓條數:

首先,想去排隊嘅,個人時間,個人喜好,個人自由,無問題!
唔想排隊受氣嘅咪等8月1日(及之後)去門市訂囉!又唔係無得買?!
真係死都要件Bonus Part 嘅咪預只俾番"最低工資"上網買囉!(淨買件 bonus)

仲有,呢次隻mark33 同 Tony 跟本無條件成為高炒對像:
同上年隻Mark 7 跟本無得比!Mark 7 有太多優點成為新手、老手嘅必入對像,
但呢隻Mark 33 就...見仁見智啦!
呢隻Tony 嘅感覺好自組feel !真係買散件加之前IM嘅Tony 頭自組都得,
仲有套戲嘅主場景係未派貨嗰隻 Tong Stark Workshop !

咪由得D 炒家揸住幾仟張動漫單囉!只要門市有得訂,睇吓佢地托得幾耐!
咪以為隻隻HT 都一定有得炒吖,随時有大量"蟹單"出場:he:
其實大家唔晒俾D刻意安排嘅氣氛迫得咁緊!放鬆D ,心水清D計吓條數:

首先,想去排隊&#2202 ...
ET仔 發表於 27-7-2013 05:53 PM

師兄所講嘅,言之有理。
決定放棄bonus gift!等冇人先去訂!
反正之前者Tony Stark workshop都開咗咁耐,呢隻應該唔會短時間完囉!
如果唔係買咗飛都費事去添!
8月1日去可能大把南亞去排,唯有再遲d希望仲有。我上年訂mk7都好後,到現在都未有貨取!
頭像被屏蔽
學好多師兄講:以家係我地玩玩具唔係玩具玩我地
如果要排幾粒鐘為左個gift既話.....我情願門市可以+錢換 幾百就幾百 好過排到我地班真正既收藏家死死下

仲有一點我地唔好bid 個D訂單以免助長班炒家

以上都係本人既意見,,不喜勿插:42:
想問埋動漫係咪同門市一樣,都收信用卡?
kenneth000 發表於 27-7-2013 06:03 PM

動漫要cash or eps!門市可以比咭!
大家記住門市平5草!

首先,想去排隊&#2202 ...
ET仔 發表於 27-7-2013 05:53 PM

師兄!明白了∼
嬲在去到排都冇得排姐⋯⋯不過算數啦
門事有就有無就算了∼∼
我地一齊等睇"蟹"∼!!!yeah!

只可以講,其實咁炒得係因為佢地放貨市場唔剩只香港,例如有啲賓賓係攞番去原居地放,而有啲炒家集團係放去外國,咁好賺係因為外國買ht係比香港貴好多,而佢地只要攞個中間點就已經好好賺!
坦白講,冇人會鍾意排,但冇奈佢今年又係同樣預訂方法,咁既成事實,gift又吸引,唯有同一班玩家fd第一日去排,過程都花費6個鐘(朝早8:30場外開始,14:30俾訂),無可否認係辛苦,但攞到兩張單(tony + mark 33)之後,又真係滿足番!
我同樣唔鍾意ht部份以及今次銷售手法,但由佢一公佈開始就已成事實,唔想益炒家嘅坦白講就真係唯有去排……
以上講嘅野唔係要幫ht講好話,亦都唔係叫人唔好鬧,只不過鬧還鬧,就真係唔好話埋我地依啲真係用時間及耐性去排去買嘅真玩家,我地排係冇做錯啲咩得罪人!
純個人諗法,唔岩聽都冇計!