Toysdaily 玩具日報

樓主: Toruk_Makto

[分享討論] 東京朝聖行!(多圖)fixed!

AT力埸遮好正:71::handshake:
幾年前去中野同今年去,真係爭好遠,幾年前去仲買到3年幾円一盒合金魂gx 17至19三盒,開封齊件,4千幾円gx33黄金俠,今年七月尾去已經無乜合金魂,有嘅同响香港Y拍價差不多,真係要撞手神
多謝師兄分享,介紹精彩:71:
想請教下,中野多唔多舊模型(機械人)
或東京有冇其他地方可揾到D舊嘢絕版模型,可以介紹下唔該:64:
多謝師兄分享,介紹精彩
想請教下,中野多唔多舊模型(機械人)
或東京有冇其他地方可揾到D舊&#220 ...
malau 發表於 1-9-2013 07:49 PM

中野印象中唔多,不過可能我無乜留意...
不過我推介一個地方俾你!川越有一間極懷舊既模型舖!不過你要揾下搭邊條線去...

門面display

正poster

店內(每盒都用包書膠包好!佩服!)

我唔大熟模型,不過眼見大部分都有返貢上下歷史!不過我好可惜我唔識貨...
OT:川越都算係一個幾值得去既地方!古城feel!一條大馬路,兩旁都系一d懷舊大屋同商舖!
可能無乜香港人識,我全程都無遇到香港人!
沿路一直行就會經過模型舖ga la!希望你揾到寶藏!
加一張川越靚相!
回復 2# Toruk_Makto

逗住美國隊長的兩粒野...{:1_201:}{:1_203:}{:1_205:}
回復  C-tong

重平過我...
Toruk_Makto 發表於 1-9-2013 02:27 PM

different price everytime coz old /new % and received price :78:
AT力埸遮好正
021b17 發表於 1-9-2013 05:27 PM

x2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:$
幾年前去中野同今年去,真係爭好遠,幾年前去仲買到3年幾円一盒合金魂gx 17至19三盒,開封齊件,4千幾&# ...
taifat 發表於 1-9-2013 05:40 PM

lot of hk toys shop go to buy every weeks , then resell in their shop in hk

2 bad ....................................:oh:
多謝師兄報料加靚相:71:雖然未有機會去,不過睇下都開心:71:
加一張川越靚相!
Toruk_Makto 發表於 1-9-2013 10:10 PM
E度幾好feel wor{:1_231:}
師兄,小弟打算十月過去,但第一次自由行,連去邊度book平酒店、機票都唔識,請問有無師兄可以指教吓? 感激

(如果post錯區,請版主大人原諒)
回復 16# jackietsai

師兄:有圖有真相,以下是[ mandarake ] 中野 總店網址,有詳細地址'地圖'最新商品及特價品介紹,還有其餘各分店(池袋'涉谷'秋葉原....)詳盡網頁,不妨一看!!!

私人建議若去日本旅行日期,若能相就到就選擇埋有玩具展期就最好和最多收穫!!!因我去日本買玩具多次經驗告訢自己,最便宜和最多款式並非在[ mandarake ] 連鎖二手玩具店,反而是在玩具展裏!!!而秋葉原內的懷舊玩具售價是最貴的,但新玩具卻是很便宜的~~~切記!!!

日本每月的玩具展預告,你可看看在各類的日本玩具'模型雜誌(Hobby Japan' Hyper Hobby' Figure王.....)均有登載預告&廣告,祝日本玩具之旅滿載而歸!!!

http://www.mandarake.co.jp/shop/index_nkn.html

住所東京都中区中野5-52-15
Tel03-3228-0007
Fax03-3228-5787
E-mailnakano@mandarake.co.jp

引用圖片:http://tokyobling.wordpress.com/tag/nakano/
回復 43# G-man

多謝師兄指點
師兄,小弟打算十月過去,但第一次自由行,連去邊度book平酒店、機票都唔識,請問有無師兄可以指教吓 ...
dog9dog9dog9 發表於 3-9-2013 10:02 AM

酒店去agoda book啦, hsbc仲有9折{:1_219:}