Toysdaily 玩具日報

HCM PRO 分享討論專用區

原文章由 destiny 於 20-4-2007 12:51 AM 發表
ted大大...你成日咁夜先上黎架

係丫...基本上開始返工(九點幾)到家下...都上來睇野...:)
跟住得閒去買野...:!
hcm pro 除左d重覆昆水既(基本上有d我都心金情原俾佢昆), seed系列 同非常特別版(即二三千大洋既抽獎品)外, 我都買哂lu...:ice:
呢個深圳...唉:cool::cool::cool:
我建議各位, hcm pro 同山口式係唔好一齊行...唔係...:ice:
除非你有錢, 有自制力同家有大量空間:)
我seed 同 seed d都鍾意:).....睇黎hcm pro我好難走邊幾隻...不過幾千完既特別版我真係買唔起喇....:die:
原文章由 teddyeung 於 20-4-2007 01:07 AM 發表
我建議各位, hcm pro 同山口式係唔好一齊行...唔係...:ice:
除非你有錢, 有自制力同家有大量空間:)

+

我山口式有D都有買.....仲有合金...模型.....漫...遊戲機阿...GAME個D...家中完全冇位了...:no::no::no:
D HCMPRO咁多盒都未開個.....仲有好似2X盒模型未攪....pg..mg,hg個d,就係因為家中冇位..好煩...:no:
買左冇位放...:sad::sad:
我放晒係公司
一隻SP沙剎比、兩隻雞頭德加(紅&藍)
一隻綠德加、再加一隻山口零式...
仲有隻珍珠白卡碧尼未擺出來
但係張枱的空間已經愈來愈少...唉!
原文章由 黑仔 於 20-4-2007 02:42 AM 發表

+

我山口式有D都有買.....仲有合金...模型.....漫...遊戲機阿...GAME個D...家中完全冇位了...:no::no::no:
D HCMPRO咁多盒都未開個.....仲有好似2X盒模型未攪....pg..mg,hg個d,就係因為家中冇位..好煩...:n ...

咁你就平放返d hcm pro 俾我啦.....等我幫下你ma:)
原文章由 destiny 於 20-4-2007 09:40 AM 發表

咁你就平放返d hcm pro 俾我啦.....等我幫下你ma:)

放心..我d hcm-pro只會多落去......:shiny:
79G 其實香港有未呢?
原文章由 vidukaka 於 20-4-2007 10:11 AM 發表
79G 其實香港有未呢?

Arrived HK yesterday~~~~~~~~ :)
I also want to buy rx-79, does any brother know how much is it?
原文章由 destiny 於 20-4-2007 12:05 AM 發表

其實好睇個人姐...我有時會將d part 用aa膠整實佢.....有時就用bluetap....
不過有時都要睇下好唔好彩....我又冇咁厚面皮盒盒拎出黎睇下有冇問題....
最多都係買時對幾盒睇下有冇出線jar...希望你下次買盒好d ...

08唔買lu,雖然我勁鐘意!!
不過我買模型自己砌:love:
係呢我想問hcm可唔可以滲/畫線同埋消光??
因為遲d會買隻freedom送比朋友,可能幫佢整靚少少^^~
thx大大^^
等我繼續post下我架rx-79的相先
不過要對那些想看加左custom parts的大大們說聲不好意思
因為我覺得自己的技術仲未夠好好運用嗰d parts(實在很怕浪費了它們)
所以post 下其他的相算

背包

個人覺此hcm-pro的設計算是十分好
不過其中的一大遺憾就是說明書上教收藏180mm加農炮的部分
睇完都完全唔明d parts係擺邊個位
結果搞咗我成晚,就係將d parts砌入個背包中
最後終於俾我亂試亂撞,勉強完成
雖然應該唔係完本的效果,不過希望其他大大搞掂後可以post 上嚟俾我參考一下
===============================================================
裝上背包後的全身

火箭炮也可裝在背包旁

===============================================================
裝上背包後的action pose

昨日所提及,我所欣賞的腰部關節

最後模仿一下劇中的名場面
你就好啦....咁快有得玩....我今日出左灣仔....見到好多地方都有喇....價錢由$15x-23x:no:
原文章由 destiny 於 20-4-2007 04:09 PM 發表
你就好啦....咁快有得玩....我今日出左灣仔....見到好多地方都有喇....價錢由$15x-23x:no:

23X:?:?:?
無野呀??搶錢??:cool:
79g仲未入.....係未有...:no:
入左hcmpro 09+gbox個set渣古...同dsetiny個set渣古了......:^