Toysdaily 玩具日報

查看: 10827|回復: 4

[其他] 當你見到有鬼出現, 你就要 Call.... (多圖注意)

[size=200]Ghostbusters!!

記得以前睇捉鬼敢死隊, 唔理係電影版定係動畫版,
都會比一架全身白色嘅車吸引住, 佢就係捉鬼敢死隊嘅專用車 Ecto 1,
真車係用 1959 年嘅 Cadillac 救護車改裝而成,
到電影第二集更提升成為 Ecto 1A, 除左配備更多先進嘅儀器之外,
車頂兩邊亦裝有數碼顯示屏, 作為賣廣告之用,
Hot Wheels 出左呢架 Echo 1A, 亦將電影入面嘅 Ecto 1A 如實表現出來,
個人一直以來係唔玩 Hot Wheels D車, 但係喺 Comic-Con 會場見到模型實物,
即時為之心動, 立即二話不說立即向攤位老闆要左一架,
本來同場仲有 1/18 版嘅 Ecto 1A, 雖然 Detail 十足而且可以打開車門,
不過真係太大架所以選擇左 1/43, 話雖如此, 但係佢嘅 Detail 程度亦不遜於 1/18,
雖然呢架 Ecto 1A 並唔係在下去 Comic-Con 嘅目標入手物,
但係亦都係在下覺得值得入手之物~

講左咁多, 都係去相先~

喺會場內其中一個攤位見到兩架 Ecto 1A 展示中, 最後揀左入 1/43

雖然話係 1/43, 但係 Size 亦唔細, 或者亦都突出左以前美國車 "大" 嘅特色

要揾捉鬼敢死隊幫手? 記住打呢個電話 -- JL5 (555) - 2020 啦~

車頂放滿捉鬼儀器

Comic-Con 入手物, 隻 Metroplex 唔只係目標入手物, 亦係繼 1/24 倫敦 DMS 巴士模型之後最大件嘅玩具!

最後送上:

Thanks for reading~
SuperBus兄有冇去 MATTEL 個 booth 到睇過隻 1/12 ghostbuster 車 ?? 好想知佢個 size 有幾大 ?? thx
SuperBus兄有冇去 MATTEL 個 booth 到睇過隻 1/12 ghostbuster 車 ?? 好想知佢個 size 有幾大 ?? thx
Vince 發表於 24-7-2013 10:24

冇留意, 淨係見過架 1/18 嘅 Ecto 1
我 search 到有 2 部 1/18, Hotwheels 果部好似唔錯 !!
hw-18-ect1.jpg Ecto1.JPG
Hot Wheels 1/18 果架就真係正, 不過因為真係太大架所以我至揀入 1/43