Toysdaily 玩具日報

[新品消息] EX 山羊

頭像被屏蔽
其實6魚係咪貴左d呢???
根據過往經驗,係咪通常信和姑主最先到貨??{:1_240:}
有經濟能力貴小小買件自己鐘意嘅玩具就叫無恥言論叫炒家?咪玩啦!你想要平入唔緊要,你可以慢慢等,期間記得多啲上黎討論區留言分享下人地嘅喜悅,記緊去會員收藏及玩具櫃貼圖區呀,嗰度好多炒家show display嫁:67:
又出現啦{:1_222:}
又出現啦 X 2... {:1_222:}
當一件貨代理批都7算,未計要一齊吃的東西, 要AROUND7算先係合理價, 就真的等下先啦.
睇下TOYSRUS價就知, EX黃金的建議價算數係特別貴, 差不多11算
頭像被屏蔽
小生係非常非常新入神話EX坑的, 不太知道幾錢叫做合理, 又不知為什麼要計幾多算幾多算, 分享一下我這菜鳥的心態先~

有得訂就訂, 不會諗訂價是否炒價之說, 不過太多規矩先訂到又或者要我排隊先訂到就下次啦, 我玩玩具還是玩具玩我?
如果訂不到, 一般我都會看原本的訂價和店頭直買價大不大分別啦, 差10%左右都會考慮的, 平D就當BONUS~ 行多個圈, 如果連相熟店都太貴就等再版, 不會上網找啦, 最怕D人囤積居奇, 等再版~反正神話EX再版只係遲早問題~
回復 47# denlomkxi

咪誤會了我係玩家.

好在係因為我無大家咁叻可以係連鎖店用好價訂到.

我只可以同相熟鋪訂,不過都要6魚.

唔駛捱貴貨.

閣下唔需要咁敏感.
請問係咪今日見街?
貴唔貴,我相信好多人自己有條界線
好似EX山羊咁,之前幾隻都已經要5魚5至6魚
而某角色係幾多線,應該自己亦有定論吧?如果你好鍾意巨蟹而周圍都賣7魚以上,
你負擔得起都會買架啦.
如果山羊要6魚幾我相信我都唔會買.你估我唔想5魚4入咩?
但真係爭果幾十蚊
1,我唔駛排隊
2.我唔駛比訂,send個email留貨就得.
3.間鋪近我工作既地方,車錢時間都慳返.

希望大家唔好成日以自己價值觀去量度其他人
(擺明買幾箱係度放圖果D炒家另計)
用鋪頭角度,有得賺唔賺咩.
如果真係間間都標高價,大可以向代理投訴(雖然無乜用)

當然,假如佢地要謀暴利.大家應該唔好幫襯.
又出現啦 X 2...
小堅 發表於 25-7-2013 03:33 AM

又出現了 x 3…
真心想知,點樣可以買到合理價錢的玩具,我覺得炒唔係唔炒,玩具巿場的價值一定有炒賣成份,不過係舊貨同停左產你地咪炒囉!仲咩新貨貨源又唔係不足下都要炒!我好想知萬代出貨俾班人用咩價