Toysdaily 玩具日報

[新品消息] EX 山羊

頭像被屏蔽
回復 169# beman_bb
你好!持有相反意見嘅又係炒家,又係店東?我真金白銀去買野又係助長炒風?你諗野咁樣側埋一邊,所以價唔啱閣下停買係一個明智嘅選擇。不過如果我係你就放鬼哂佢,無謂眼冤,免得過有新EX出望到自己乜乜座之後一隻都冇,又抽起條根上黎發表”偉論”!不過唔好放貴過購入價呀,否則你都係炒家呀!呀mark幾哥可能就日日都百無鳥先甘好恆心登記再登記啫?閣下其實供完樓冇負擔應該好輕鬆嫁?不過一家唔知一家事。。。做人有原則係好事,不過執著拘泥於玩具個一佰幾十令自己咁唔開心為乜?你唔出街食飯睇戲消費?樣樣都唔係合理價嫁?你又去到邊嘈到邊咩?我仲要供樓都冇你咁激,做乜要難為自己?比把咁短嘅呎自己?做人返工咁辛苦,一世人怱怱數十載,做乜唔開開心心咁過?當然我都唔係儍嘅,炒得太貴都會啋佢有味!但係個幾十一百,唔洗呀?
六魚半, 動漫展
其實看到他的言論和說話方式, 我有理由相信他便是我叫佢去 動漫節 伸張公義卻潛了水的 denlo - mk?? 的 ...
mythsgod 發表於 27-7-2013 11:58 AM

我記得佢....話自己食左幾十年都唔知午餐肉係用咩做個條友仔嘛....又出來講廢話....前後畀人ban左好多個acct喇喎....仲未心息???
講多無謂...
買左,拆出黎列陣最開心.
希望快D出埋剩低三人

頭像被屏蔽
回復 191# denlomkxi
一)你答返你自己先,做乜做黃種人做得咁可憐!
回復 193# denlomkxi
二)你唔同你所謂嘅炒家買嘢,並不等於我唔買得嘢,如你所講香港好多嘢衣食住行嘅價錢都係炒價,而既然你覺得做黄種人咁可憐,我建議你離開香港去非洲追獅子老虎^^

回復 194# leawong
大大你。。你。。你。。好!炒貨呀!買多啲添呀!唔好比佢停!

你叫人唔好回我你做乜又回我?
唔知你膠定我膠呢, 開舖做生意等同打工? 做生意高低起伏係必然, 冇人保你 ...
denlomkxi 發表於 28-7-2013 02:42 PM

我叫人唔好回你,冇叫自己唔好回你喎...
:he: :he: :he:

做生意唔同打工???
咁人地做生意都要請員工...
唔通你老闆同你講,我間公司冇錢賺,希望你地減薪凍薪先叫好???

同埋你講得好岩...
「做生意高低起伏係必然, 冇人保你必賺」
咁依家依家有得賺唔通唔賺呀???
要人地原價或者低過成本價賣畀你先叫好???
咁你算唔算自打咀巴???

我諗你我講下面呢句你唔係好明我講乜...
兩年前你既人工一樣...
兩年後既今日你既人工都係一樣...
你點生活???
如果你繼續用返兩年前既價同依家個價比...
真係冇乜野講...

衣食住行樣樣都加,你為左件非必需品係到講公義講正義...
點解你唔用你既熱血去為市民發聲???
兩鐵加價、巴士又價、你又唔叫正苦去收購返海底隧道、唔叫佢叫購返領匯...
呢D就真係不公平啦...
你講到自己咁勁,去維園發聲啦,上到玩具日報講咩,呢到唔係城市論壇...

最後贈你一句「熱心廢青」...
呢四個字岩晒你呢種人...
不好意思, 打斷咁多位師兄:64:
想問返市場情報, 邊度仲做緊6魚樓下? 今天去過孤仔話剩下的都留俾訂客, 其餘店都6魚半到7魚(日版)左右....:64:

跟本呢個世界就係唔公平,(可能你覺得雷洛收黑錢既70年代仲公平過而家啩),只係想你開心d啫,你只係幾拾億人內的一粒塵,日嘈夜嘈呢個世界都唔會為你一粒塵改變,你成世人負面得咁緊要,你唔想買既野叫全世界既人都唔准買,你覺唔覺得自己有精神病?得你自己一個唔開心就好啦,唔好影響埋我哋真係玩玩具呢班開心人,你現在唯一可以解決既辨法係,提議你去選擇(安樂死),一來又唔痛,二來以後都唔洗再煩啦,世界不停進步和改變,我們生活裏買玩具找平行玩得好開心,希望你唔洗用人生既一半時間去續個續個回覆我哋,只會想爛你個腦,請你保重
頭像被屏蔽
冇人同炒家買野, 咁d野點炒呢請問
咁有人同炒家買野件野先炒得起, 咁用炒價買野d人唔係幫緊d炒家又係做 ...
denlomkxi 發表於 28-7-2013 03:07 PM

如果件野無人買,無得炒,炒家同店鋪關晒,開發者無市場唔做,最後唔出,咁係邊個既損失?無錢賺既生意誰會做?你買每一樣野都係助長炒風,你又如何自處?
頭像被屏蔽