Toysdaily 玩具日報

查看: 19975|回復: 35

[民用車] [奇趣帖] 活力摺啪 VooV Bom Ba

:shy: 因為上次老虎特登响麥記換左架VooV版麥記餐車畀我之後,
開始對哩個系列有d興趣!!

{:1_224:} 不過原本前排响香港出過一陣之後就無以為繼。。。
可能都係因為定價太高啦。。。
FR = 525円 / FT = 840円 / VS = 756円 / VL = 1,575円 / VM = 924円 / VB = 3,990 - 8,400円

網站:http://voovvoov.com/

:65: 不如睇下最新(2013年6月號)catalogue先丫!!
VooV分開左幾個系列,
第一個FR就係麥記果種,
最簡單得六塊面無屈曲位,
亦都無乜detail,
同樣地FT都係一樣,
應該係畀0-0歲既小朋友。。。個阿媽玩!
等佢响個肚裡面感受一下阿媽有幾醒!!

到VS系列就複雜d勒!!
會多過六個面,亦會因應車款加入屈曲位,
車型就更加detail同精細,
車身亦附有簡單拉花,
鍾意玩車仔既朋友如我!
一定好歡喜!!
{:1_221:}

而VL應該係長車系列,
暫時好似係出列車為主,
{:1_220:} 班火L應該會幾like!!

另外仲有VM同VB,
相信各系列照字面意思係:
S = Small / L = Long / M = Medium / B = Big

响香港除左FR同VS,
就未見過有其他系列,
VM我個人好鍾意,因為係工程車!!
希望下個月過日本有機會搵倒啦!!

:67: 乸埋五六十蚊架車仔,
真係邊有咁無知既阿媽會買畀個仔丫。。。
可能因為咁,
所以積左好多死貨。
上星期就响失豬島見倒做特價!!
兩草一架!!!
執左兩架玩下先,
係VS09 Hino貨車變消防車;
同VS22 Toyota HIACE QUICK DELIVERY 速遞van變消防指揮車。

:)  開盒後發現脷位印有幾個圖樣,
沿虛線剪出再摺一摺,
就製成幾個小配件,
把玩時又出d樂趣!!!

VS09 Hino貨車變消防車

VS22 Toyota HIACE QUICK DELIVERY
速遞van變消防指揮車

合照。。。

玩玩下發覺架速遞van咪就係雙星就黎出果架貨車!!

咁不如整番架啦!!!
即時整左張貼紙,cut好貼埋!搞掂!!!

其實哩隻貼紙好渣,黐力超唔夠,
不過會等部模型出左,有左水貼樣之後先再整過水貼。

加埋架麥記餐車!!
拍埋真係差幾皮,但係哩架勝左曉著燈!!

燈燈燈。。。櫈。。。。

又合照!!!

GOOD NIGHT!!!!!

備用。。。。。。。。。。。。。。:43:
另類 Transformer wor. 謝謝介紹.
鼻用
........................................................................
Warmblood 發表於 3-7-2013 05:10 PM

下次我有野加,唔該你幫我copy落去丫!!:65:
另類 Transformer wor. 謝謝介紹.
lk_yau 發表於 3-7-2013 05:16 PM

平平地都值得玩下架!!!{:1_220:}
家陣我除咗講 good morning 之外....係啞呀
Warmblood 發表於 3-7-2013 05:33 PM

陰公豬囉。。。。:p 過黎叔叔度!!我幫你開聲!!!:51:
D 火車好核凸 ar :72:
玩玩下發覺架速遞van咪就係雙星就黎出果架貨車!!

咁不如整番架啦!!!
即時整左張貼紙, ...
sundaydriver 發表於 3-7-2013 17:02

點解我唔覺佢有著燈既 :shy:

點解我唔覺佢有著燈既
bbf1125 發表於 3-7-2013 05:57 PM

佢渣蚊豬囉。。。開一陣已經無電。。。:shy:
D 火車好核凸 ar
bbf1125 發表於 3-7-2013 05:56 PM

唔係喎。。。好襯你d底褲丫。。。{:1_215:}
佢渣蚊豬囉。。。開一陣已經無電。。。
sundaydriver 發表於 3-7-2013 18:02

咁你仲唔換電 {:1_213:}{:1_232:}
唔係喎。。。好襯你d底褲丫。。。
sundaydriver 發表於 3-7-2013 18:03

我d 底褲係hello mimi 黎架 :35:
咁你仲唔換電
bbf1125 發表於 3-7-2013 06:11 PM

佢最可愛既地方就係。。。無得換電!!!:)