Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] Good Smile「翠星上的加爾岡提亞」Chamber

好鐘意佢其中一個譯名....錢伯:x
動畫得13集係短d,故仔亦唔錯。但機設咁似LBX就…算把喇!
牌上是寫了奸笑公司,但無注明係figma wo
figma.......我覺得應該唔會出呢類型產品

睇完動畫,整體是不錯的,得一季略嫌太短 etsc4344 發表於 2-7-2013 12:43 PM

我都覺唔錯, 幾好睇, 都幾鍾意呢部機, 如果robot 魂出我都會買
最後幾感人……又有野比人反思
錢伯必入

2月時的WF2013(冬)展出過,應該唔係figma
回復 20# 太陽之牙
robotic;notes....竟然都有?!
錢伯伯應該會入手,估唔到連鋼爸爸都出...
又要儲下錢啦
佢都唔係figma.
未睇呢套動畫,
好似幾有意思wor.... 揾嚟睇睇先 !
2月時的WF2013(冬)展出過,應該唔係figma
太陽之牙 發表於 2-7-2013 10:12 PM

goodsmile同figma係咪同一間廠 {:1_215:}
未睇呢套動畫,
好似幾有意思wor.... 揾嚟睇睇先 !
WalkerMachine 發表於 3-7-2013 12:33 PM

wm兄一定要睇.....我自己覺得幾好.....:71: 近來機械人動畫首推....其次係銀河機攻隊 :handshake:
wm兄一定要睇.....我自己覺得幾好..... 近來機械人動畫首推....其次係銀河機攻隊
黑色三連敗 發表於 3-7-2013 01:05 PM

淨睇OP已覺吸引:71:
銀河機攻隊睇咗幾集但唔太上心...(人越老越欠耐性) ,可能機設唔太啱我,人設更加:69: , Robotics Notes 幾好:71:,近排最鐘意某科學超電磁炮S (好緊張呀~~~)

( Figma係Goodsmile公司的其中一條line但Goodsmile出的未必一定係figma...)
淨睇OP已覺吸引
銀河機攻隊睇咗幾集但唔太上心...(人越老越欠耐性) ,可能機設唔太啱 ...
WalkerMachine 發表於 3-7-2013 01:20 PM

希望您都鍾意啦 :love:

銀河d人設有d蒼穹feel~~~我都麻麻~~~~不過打得幾精彩特別係主角對敵方皇子個集 {:1_214:} robotics notes 等我睇睇先~~~謝推介 :shy:

goodsmile原來唔係figma~~~咁質素有d擔心 {:1_237:}
淨睇OP已覺吸引
銀河機攻隊睇咗幾集但唔太上心...(人越老越欠耐性) ,可能機設唔太啱 ...
WalkerMachine 發表於 3-7-2013 01:20 PM

集埋20集一晚睇哂就唔會瞓着架啦!
goodsmile同figma係咪同一間廠
黑色三連敗 發表於 3-7-2013 01:03 PM

Figma係Max Factory出品嘅可動Figure玩具系列...

Goodsmile係土偶人嘅主生產商...

Max Factory 同 Goodsmile 係兩間公司... 只係好多時 Figma 同 ねんどろいど 都出同一個角色嘅 Figure... 而且 Figma 嘅 Blog 經常有  ねんどろいど 出現... 所以好多人會撈亂... 或者喱啲係差不多先生嘅本性卦...

題外話... 某日小櫻响信和聽到一個「大好青年」話 Figma 嘅嘢問 Bandai 添...

小櫻上