Toysdaily 玩具日報

查看: 15798|回復: 38

[玩具報告] Star Wars Black Series 6" #02 Darth Maul

由今年NYTF見街知道會出星戰6” Figure, 真係萬眾期待. 不過價錢都唔平. 今次初出, 小弟只打算入手Darth Maul.

廢話少講, 去相先.
先睇官圖包裝相 (sorry, 因為反光所以我用官圖)

再睇盒背圖

有duel of the fate既暗花!

拆盒大解放

配件包括: double-bladed lightsaber, 望遠鏡, 另加一個頭

睇睇背面

由於唔係布衫, 用膠做, 所以都幾阻礙活動能力  (隻手屈埋, 件膠衫會拱起, 做唔到交差手)

換頭啦, 可以見到著衫頭連外套成件做模. (其實用布會唔會好D.)

個頭算係做得唔錯, 係對眼, 我個隻畫得唔係最好, 不過都收貨.

用下個望遠鏡先

準備耍劍 (6"係掛右邊腰帶, 係正確既!)

開左一邊先

再開埋另一邊

At last, we will have revenge!
試一試下D關節, 一字馬無問題

再睇腳關節構造, 腳眼有接地關節

股關節構造

Come on, Jedi!

進擊的sith lord
放埋3.75”去比較下

今次用上vintage collection 3.75”既darth maul做比較, 6”好似2倍大.

總結:

如果真係有大愛既, 買隻a list玩下無防, 話晒大隻d, 設計上都比3.75”好, 今次呢隻質素都好高.
個人評分:
外貌: 3.5/5
關節靈活度: 3.5/5
配件: 4/5
耐玩度: 4/5
個人意見
, 希望孩記快dDarth Vader. (起碼可以出3個款)

(
因為昨晚恰著眼訓影相, 所以影得唔係太好, 再加上我既攝影技術都差架啦, 希望呢個簡單報告幫到你. 多謝支持!)
GooD !!
Firewalker27兄好快手:57:
雖則玩開3.75,但這隻做得不錯,值得一入
第一時間支持火行兄!

我訂左一set,都未知到貨未。望佢好啦。
支持Firewalker,有無買埋sandtrooper?
重考慮緊開唔開依條line
回復 6# 大ken
多謝支持, 老實講, 我自己都係玩唔慣 6". 今次貪新鮮所以先快入隻玩下.
以後再出新款, 我都會揀角色入. set入既機會好微!
回復 7# 無明:
我昨日去睇man of steel前, 去左反斗城但係未返貨, 不過black series 3.75"就返左.
6"應該會下星期有掛, 我估!
回復 8# willywonka
實在感謝wonka兄支持, 我等你出你既12"收藏post呀, 快d影電影版hot toys snake eyes.

講返呢個系列, 我只係買左darth maul, 已經比街價貴. sandtrooper係仲貴, 因為1箱1隻, 好多人都會買多過1隻army building. 如果佢出stormtrooper或者會有興趣入.
我諗你可能要見到實物先決定入唔入坑會好d.
想問下C兄,斗斗城除左 3.75“ 返左,變聲頭盔返左未?
回復 12# yin0
唔多覺有.
回復 13# Firewalker27

thank you :64:
嘩,正!
我都諗緊成set買定一隻半隻,定完全唔買(應該無乜可能)
但會變左全部重覆,又375又6吋
因為我d marvel已經係咁
點算好.........