Toysdaily 玩具日報

查看: 13054|回復: 49

[玩具攝影] SPL 殺。破。狼。 破~ 軍~ 殺! 無! 赦!

防PICASA看不到圖: https://www.facebook.com/media/s ... 001383413606&type=1
https://picasaweb.google.com/116062333096315890045/SPL?authuser=0&feat=directlink

香港老一輩打星已大江東去: 前有小龍,後有七小福等如成龍、洪金寶、元奎等,但可惜後浪又不繼,甄子丹可以說是接班人。 出道20年來半紅不黑,想不到<葉問>幫他谷底翻身! (泰國Tony渣太醜,又不是中國人; 樊X皇又欠點星味,怎看都只有丹兄掂~ 加油~

8隻手, 1支警棍, 1手銬, 1左輪. 1警員證, 雙頭, 1BODY.

讚: {:1_223:}
頭雕八成似
雙頭雕
BODY關節實淨

彈:{:1_222:}
這12” 對比真人太高,配件非常一般,那警棍也是用 “Fat Ass Resident Evil Alice” 的…
手掌BALL JOINT很脆弱… 換手下有機會斷,每次用風筒吹軟又有點兒煩~
沒了入後巷時的黑袋… 可惜…

打錯字的代價, 再出一幅....{:1_198:}

----------------------
雙頭雕,有師兄覺眼大了,但角度下還可以~ 用你的肉眼評測吧~{:1_223:}

咬牙面相~

後巷戰吳京,PS得不太好…{:1_237:}

拳拳到肉~{:1_238:}

一~

二~ 腰馬合一~{:1_238:}

三~ “Yia~~~~~”

欲PS高段踢,但研究中~~~~ 否則 “爆褲/爆&#36570;” 收場…{:1_222:}

“我係差人!!!”{:1_224:}

不夠看,用大 “籮”ALICE的。{:1_220:}

搶了吳京的日本刀… 當然長了…{:1_212:}

我真正的分身… 是… GI 破軍~{:1_213:}

“又要威,又要戴頭盔~” BYE~ {:1_225:}

謝欣賞, 你的留言, 是我瘋狂分享的動力~~~ {:1_226:}
高清圖加好pose,讚!

睇完師兄微距大圖,更加肯定宇宙最強戴左大眼仔。:71:

Btw,snakeeye火車未到站。:)
真係做得似甄子丹,正~:71:
同哩個動作影得好正:$

回復 2# catcat

貓大,今次夠光吧? 但背景忘了負補光,像太光了,請給點意見。
隻dark shadow喪影完相,所以有點衣衫不整.... 貓大好眼力!
回復 3# 小丙1018

可惜上段踢要除褲先得。
回復  catcat

貓大,今次夠光吧? 但背景忘了負補光,像太光了,請給點意見。
隻dark shadow喪 ...
darknight 發表於 26-6-2013 11:44 PM

其實上次見師兄隻loki影得咁好而整體暗了一點點,非常可惜,才大膽提醒師兄的,果然強行插入時又清又靚,真要感謝師兄用靚相引小弟搞隻loki呢~:64:

背景想唔痴底的話,盡可能同主體拉遠距離,再替主體補足光線便行,師兄下次可以試試。

不過小弟怕麻煩,一般黑色figure都會選擇用淺色底來拍照。
真係好正!
想問問呢隻原價幾錢? Yahoo有人放3000...~~..唉..!
真係好正!
想問問呢隻原價幾錢? Yahoo有人放3000...~~..唉..!
kingdeeking 發表於 27-6-2013 09:00 AM

3000,冇野呀。。。:72:
BTW,個頭雕好似下,正! 係上色有白內障+大眼仔情況!
隻Figure幾正喎!
大大
乜唔係SPL咩?:58:
正!之前見過一個師兄自組,e+呢個都好正!
3000,冇野呀。。。
BTW,個頭雕好似下,正! 係上色有白內障+大眼仔情況!
天碼 發表於 27-6-2013 09:17 AM

係喎, 3000直購.....!!
咁其實原價幾錢?
頭像被屏蔽
回復 1# darknight

Ching, are u missing the 警員証??
回復 6# catcat

有POINT 有 POINT. 我的柔光罩太細..... 一係買大D, 一係唔用.... :67:
回復 7# kingdeeking

唔係咁痴線馬?! 原價7魚8草左近, 雞旺二樓同INS POINT二樓都係差唔多價.唔好益炒家!!!!!! 不過我知有太多人訂左, 依家市場無現貨. 但有訂家話大眼仔可能撻訂, 所以鬥長命啦~~~~ 實有貨O既??????!?!!!!!!?:45: