Toysdaily 玩具日報

查看: 13966|回復: 19

[玩具報告] 【 奸 人 當 道 】義些師德寶奧 (ZCWO) 男仕服裝之其伍陸— 堅叔與王寶

多謝大大支持∼:77:

【 奸 人 當 道 】義些師德寶奧 (ZCWO) 男仕服裝之其伍陸— 堅叔與王寶

我愛看港產動作片,尤其是葉偉信導演拍的。
只有佢才拍出真正的硬派動作片,才能拍出真正的甄子丹(好多導演拍不出丹爺真正的魅力!!)
殺破狼導火綫 更是我的至愛!!而當中殺破狼既王寶亦非常霸氣!!
剛好入手一套黑幫大佬服裝,就自組一個王寶玩下吧!!

奸人之中既代表人物,堅叔與王寶

我高大威猛

我短小精幹

重案組高級督察陳國忠(任達華飾演)在護送證人途中,遭到死對頭王寶(洪金寶飾演)襲擊,證人一家幾乎滅口,而後陳國忠收養證人幼女,欲將其扶養長大,誓言將讓王寶繩之以法。爲了達成目的,陳國忠甚至違背警察的原則,只爲不擇手段送王寶入獄。

陳國忠手下第一接班人馬軍高級督察(甄子丹飾演)是一名武術高手,他在一次任務執行中赤手空拳將歹徒打成白痴後,雖然嫉惡如仇,但是不以非法手段對付敵人。

馬軍加入重案組後,一名臥底探員離奇被殺,陳國忠認定為王寶所為,派人將其拘捕,然而各項證據皆顯示非其所做。為了讓其入獄,陳國忠甚至與手下意圖栽贓罪名給王寶,馬軍在知悉隊員的越界行動後,只得妥協加入。

陳國忠的忠心隊員阿樂(張智堯飾演)、阿琛(夏韶聲飾演)、華哥(廖啟智飾演)分別先後遭到王寶手下殺手阿傑(吳京飾演)所殺,原來阿樂等人為助陳國忠養大證人的女兒,私吞王寶販毒的贓款,而後遭到王寶遣人報復,陳國忠答應王寶主動歸還,欲突襲失敗而遭拘禁。馬軍在目睹弟兄遭到殺害後,拿了真正的贓款打算與王寶決一死戰。

前往王寶地盤途中,馬軍先與殺手阿傑決鬥,殺了阿傑後,再與王寶過招。可是在最後關頭馬軍遭王寶推出大廈,墮樓斃命。當王寶以為自己獲勝之際,才發現馬軍墮樓同時,壓死了自己的妻子和初生孩子。

呢一SET有啤牌玩,齊晒全套非常精緻∼

JOKER都有服未?

大你同花順!

我王寶話既:

呢條街,十二點後由我話事!!

你打直入黎予咗打橫出去啦!

食支煙先∼

BODY我用正常SIZE+海綿,比例都不錯!

係長腿咗少少,但沒辦法,改短腳太大工程啦∼

洪金寶就是有這種霸氣!!

呢個角度超似!!勁呀∼

王寶好野!!

除衫

你同我企響度!!

重有追數裝備:紅油,鐵鍊,鎖頭∼

如果有哥爾夫球棍就更好了∼(《殺破狼》劇情需要)

重有另一套比堅叔玩!

粗金鍊,金撈,大雪茄

打火機,食大雪茄

啤咩呀啤,你望咩呀,你望咩呀.......

呢SET重有排九一副!!堅!!

著埋木屐更似台灣黑幫∼

EnterBay的RM05素體堅叔真係奸到出汁~嘿嘿嘿......

做架樑?隻抽丫!!

重有鐵蓮花∼

呢套黑幫套裝真係好好玩!!可惜未有丹爺玩對打!!
有機會整埋馬軍一齊玩!!
多謝大家收睇∼
好精致的場景∼∼
好型呀~~~~~~~
:*
Very nice ha!!
:71:
OT
我都好like導火線
好少武打片主打MMA~
真係好有心機,真心佩服:$
Really nice.... Support
隻堅叔似足半斤八兩入面個賊阿爸做型:71:
洪金寶只係某D角度似,而且唔夠大隻/丫泎及肥大... :42:
Very Cool ar ching!!!!!:*
非常落功夫心機時間的自組, 正!:$

唔想改短腳的話, 可以試下搵個PLAYHOUSE素體, 或者HT小龍BODY都合洪爺高度.

煙仔方面, 先削尖做出一個銳角, 便可不用泥膠.

最正係佢:$

又學到野!多謝貓大指教!:77:
奸人孖竇,,當之無愧 ~~ :71:
堅叔正,不過bill 爺d野:oh: