Toysdaily 玩具日報

查看: 8514|回復: 24

[玩具報告] TFP beast hunters -- Lazerback (25/6補回雷獸對比圖)

欠缺了牙肉和牙白~~

.   .

TF UNIVERSE -- Predacon Bruticus

轉自外國玩家: http://thefwoosh.com/2013/05/quick-pics-batman-unlimited-planet-x-batman

PLANET-X BATMAN

美術中的漸層配色

後記候補~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
其實呢隻野造型都唔錯..... 同其他龍形BEAST 分別比較大....

我都幾鐘意呢隻~!:71:

唉…
我唔喜歡近期老變既膠質…
手感好怪,
同埋好多比例好怪,呢set野好細兜…

FOC系列仲衰,文哥細過其他人…
都唔知點夾,點玩…

偷膠又越黎越嚴重…

明明個款有興趣,一拎上手,掉返底…
唔係cliffordchan107兄既post,我更加唔知佢地其實都有改進。

可能剩係憎。

你睇下你貼果隻舊野,可能可動係無新既咁正,但真係實正好多。
好似今輯既第三方主角,就係改自你貼既三頭龍…

但新既有無靚到呢?
tfp由 fe開姑時比倒驚喜,跟住都係不停比驚嚇多{:1_229:}
rid 已經無乜點買,bh直程冇買,真係頂唔順{:1_224:}
反而隻batman仲正,點解有咁o既色,"入魔版"batman??(好似風雲咁):34:
說好的後記呢?

{:1_215:}
E?你咁影落呢隻又唔錯,而家都無咩買老變~
有時見到都想入,不過個價錢覺得好似唔太抵了
E?你咁影落呢隻又唔錯,而家都無咩買老變~
有時見到都想入,不過個價錢覺得好似唔太抵了
JUNOWONG28 發表於 24-6-2013 08:52 PM

斗斗BH D 做緊'狗狗', HB好似'拜拜',
另新出了日版, 配色較易入口, 可留意一下~~

其實呢隻野造型都唔錯..... 同其他龍形BEAST 分別比較大....

我都幾鐘意呢隻~!
goldwater 發表於 21-6-2013 03:58 PM

因為少有地無雙翼的'掩飾', 所以可以更加留意獸型的四肢, 綫條, 可動, 係比其他較好的~~
唉…
我唔喜歡近期老變既膠質…
手感好怪,
同埋好多比例好怪,呢set野好細兜…

FOC系列仲衰,文哥細 ...
原罪 發表於 21-6-2013 04:11 PM

總的來說: 舊有舊的好, 新的也有改良, 整體來說, 失的比得的為多.

舊的上色好, 膠料靚, 關節構造實淨, 如螺絲, 齒輪, etc.
新的造型綫修較好, 多稜角/曲綫, 但偷膠多,
亦因為如此, 可動也好像高了.

不過唔襟玩對於TF來說就遺憾太多了...
tfp由 fe開姑時比倒驚喜,跟住都係不停比驚嚇多
rid 已經無乜點買,bh直程冇買,真係頂唔順{:1_224: ...
spawn2 發表於 21-6-2013 04:34 PM

其實我對BATMAN漫畫唔多認識,
只是一次找DC UNIVERSE玩具發現這個配色奇特的BATMAN,
故借來相關圖一用,

美漫歷史久遠, BATMAN很多服飾我也不認得,
加上又多平行的世界觀/CROSSOVER,
所以有時不知從何入手去看...
說好的後記呢?
原罪 發表於 23-6-2013 10:39 AM

後記......'後'天會'記'的, 拖住先, HEHE~~:p
總的來說: 舊有舊的好, 新的也有改良, 整體來說, 失的比得的為多.

舊的上色好, 膠料靚, 關節構造實淨 ...
cliffordchan107 發表於 24-6-2013 09:09 PM

分析得很到位!:36:
結果我省唔少錢…
其實我對BATMAN漫畫唔多認識,
只是一次找DC UNIVERSE玩具發現這個配色奇特的BATMAN,
故借來相關圖一 ...
cliffordchan107 發表於 24-6-2013 09:14 PM

美漫…
有人講過,
你接觸美漫,就當識朋友咁,識左先。
你有興趣,同你夾…
自然,你就會慢慢理解更多。

好自然既。

你搵輯自己有興趣既入手先,小弟都係咁,慢慢就越睇越多。

好多邪道都有中譯,有D仲有註解。
DC系列,除左「不義聯盟」呢一輯,

就算係batman,都係睇作者…
有好多好悶,個世界觀好怪…好難入口。

mavel係好似好多人,好複雜,但反而講故事好直接,一件事通常果幾期就解決。
(D尾…支線…你有興趣先搵。)

所以,我暫時覺得mavel普遍易睇D,dc有時要挨佢果D自創既力量,物理學…
睇到好痛苦…

你有興趣,我推介你睇。(我唔係睇好多架咋…但我諗我係新手,應該易明白新手既苦況掛?)
美漫…
有人講過,
你接觸美漫,就當識朋友咁,識左先。
你有興趣,同你夾…
自然,你就會慢 ...
原罪 發表於 24-6-2013 09:31 PM

俾少少時間我深思你呢段回覆,
我覺得很有參考價值,
俾我諗一晚, 等我! :74: