Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 交叉人

[個人收藏] 新手試貼 Enterbay 1/4" TDK Batman (已加圖,純分享)

回復 9# cc9394

恭喜CHING,的確是蒼海遺珠
回復 11# mio

唯有多謝ENTERBAY留一線,用心良苦,如果唔係攪到個胸、腰帶咁,邊度有咁多跳樓貨,恭喜CHING都執到平野,QC的確是差,看看我的大圖就見到個頭都有少少一達達,不過算喇始終玩具一件,不是藝術,我睇得好開,自然玩得放D,開心D
回復 12# 交叉人

交叉兄,粗影都咁有戲味,要加相喇~
正啊~:71:
回復  BatIron

我都係youtube打enterbay batman搵到,呢個論壇都有些教學,個人認為一定要豐胸, ...
交叉人 發表於 20-6-2013 12:13 AM

如果用棉花咁樣塞入去, 個膠衫長期咁大壓力, 會否令件膠衫提早爆開呢?
回復 19# coltrane

玩左一段時間,最終發現要玩得及時,製作技術不斷提升,之後難保又會出多個更正的,例如hottoys DX12,之前果個DX02即刻要收埋,這個是以the dark knight名義出的,仲有batman begins版權未有呢。

我之前對玩具珍而重之,最後是床底有一堆未開過的威龍,玩又唔係好想,賣又唔值:69:

希望大家睇到分別喇
回復 18# chinam

thank you
膠的用料很好,感覺係好高密度的軟膠,唔易有塵, 手感好,有滑滑的感覺。比我的HT 6" 好太多。
mio 發表於 19-6-2013 08:36 PM

回復  mushroom

應該同N年前威龍SDU包膠手物料差不多,己陪伴我超過十個寒暑,仍然無穿無爛
交叉人 發表於 19-6-2013 11:52 PM

多謝回答!
交义兄,第五張圖右邊太陽穴個位點解好似有一點野咁嘅?{:1_215:}
回復 24# michael838

這就是enterbay賣差不多三牛的QC水準了,實物唔太覺就無所謂喇,算接受到,另一個頭直頭唔用得,有pat光油,得人驚
回復 25# 交叉人 未玩過enterbay,唔知佢d QC咁大鑊,冇得換架?:Q
純分享,雖然頭雕不是十分好,但是我不會用來Display,可以不理。

不過如果不是外國網站的改良教學 ...
交叉人 發表於 16-6-2013 23:46

腰帶披風,改過之後..就順眼多了