Toysdaily 玩具日報

強烈讉責Hottoys失實的銷售手法[張國榮]事件,認同入來發表!

回復 45# yuppi

同意,似阿 KEN,我朋友訂了比我笑好耐,

佢好嬲但唔係嬲我,係嬲以HT之名咁都出得街,

但成件事HT我就覺得無貨不對版,還做到好足添:p

我估樓主想帶出,
做版係咁樣就咁樣,唔好太天真想佢大貨會改,就算出埋口術都唔好咁天真信佢。
唔改係道理,改咗你真係要當佢做善事咁。個心就會安樂尐
下一站就係,roadblock..啦

見到大家的評論,想講的是。
睇到官圖,我是ok可接受的,才落訂,一千六佰幾都無問題。
我係張國榮歌影迷,係好想有一隻佢的figure,佢生前係,死後亦係
但件實物仲要係同官圖兩件事,即更差!
HOTTOYS 生產控制上發生了什麽事?
小弟被HT導我入12吋坑,但現在我已免疫了,真係大貨出得靚先買,我而家仲等緊隻1/4 batman出貨,等左成年啦!!!!

吓,大貨又真係同個版唔差太遠!!
同埋放眼看,你真係買左一個張國榮十二吋,未必有第二隻,eb果尐係電影人物。候活話會再出其他,等如你當日暗示會有特別安排一樣。
platoon夠話出四款, Expendables 第一集個時有話出三款?
吹水吹到無下文,今年張國榮大貨咁差,再出真係揾鬼信佢!
回復 51# mark12345

現在佢以由玩具迷去到超級商人,所以有D口術,手法,係正常,

所以真係睇版係點就要預 8 9折收,就唔太覺有問題:43:
玩具狂熱出現貨不對辦情况明顯比之前高,
唔知係咪款式及出貨量生產廠已承受不了!
哥哥我有買,個版都唔係靚,不過當時天真地認為HT同陳淑芬會IMPROVE大貨,點知高估咗陳女仕對哥哥&#2 ...
deeyuk 發表於 16-6-2013 05:56 AM

認同,當時同你想法一樣!
樓主,商人就是商人。而家求其出辦收訂,收到既錢做之前既貨,呢種正常方法,係b爺咁傻唧!一切以錢行先!!
如果大家可以唔怕炒家,唔怕派貨等一兩個月,唔怕HT失驚無神CUT訂,真係可以睇埋版先訂;現實係炒家同HT合作造成一個飢餓銷售既局面,有時D人訂都唔知為乜,純粹怕執輸行頭慘過敗家,所以除非HT自己整死自己,否則呢班人加埋D炒家一定會前仆後繼去訂去炒,就算再來10次張國榮事件都有人訂。

所以,我認為點嘈點拗都冇可能令HT有任何改變,慳番D精神玩自己既玩具罷啦{:1_228:}{:1_220:}
回復 56# adidas

好認同CHING 講法,但其它CHING 都係講下意見,

同真係近排HT真做明顯想做出飢餓銷售既局面,

這點睇法一致!
唔訂就無架啦!到時鋪頭係唔會有現貨賣
第一日訂唔到,第二日訂要等遲成個月至派貨!
好:36:

好快比人掉入黑洞

人地有賣廣告嫁
回復 56# adidas

師兄講中point ~ {:1_220:}
前0個排見隻隻開訂都排晒長龍真係有D似"盲搶鹽"既感覺.... :57: