Toysdaily 玩具日報

查看: 25077|回復: 66

強烈讉責Hottoys失實的銷售手法[張國榮]事件,認同入來發表!

本身已買了Hottoys Firgure 十年有多! 由潮流特區地庫鋪買到而家!
自[張國榮] Firgure 事件後我已對Hottoys 失去信心,怎至有被騙的感覺,
出官圖同件實物可以差咁遠,件成品同D老翻不相百仲,仲要賣成一千六佰幾!
本身見無詳配件,以為你會比心機做好個頭佢,點知出左一件垃圾,!
攞盒幾年前出的"黃家駒"都好幾十班!

1) 錢又要全數比,驚死人會退訂,
2) 取個時又不設任何check 件等,連睇都無得睇齊唔齊件\
3)有問題的件要換,要成盒交來換,擺明麻煩D買家,
4)個頭可以同個官圖完全是兩件事,我買Hottoys咁多年,都係第一次咁離譜!

上次孟波及冴子事件已經夠衰,今次呢隻就更加衰上加衰!因為價錢同質素原全不符.
沒有最差!只有更差!

再睇到現在出的超人官圖,你地仲會麻目咁去訂嗎?
仲會第一日驚死遲派貨唔理佢會唔會改好咁去訂嘛?
你真係好鐘意figure?還是你已成了一個麻目的訂野機器?
不停為一間亳無責任的公司付出金錢?你真係玩得開心?
會唔會今日就考慮未盡完善的官圖/樣辦,而決定停止落訂?
唔好比玩具玩你!係你去玩玩具!

多謝大家
老実講、其実官圖已経麻麻地、5係甘似。
係皆旺小店個老細曽経show過一個槍王嘅張國栄頭彫我睇過。
好有水準、可惜無打算生産。。。:38:
由頭到尾都唔似,又有一班人訂咁無辦法唔賺。咁短時間又無可能出過另一個頭,熱玩具最強係博大霧,求其做件辦可以收定訂。呢尐咪生意人,我地係負責幫手供樓的。
呢個post又會被忽視了
当看到大货图后我便马上取消了订单,官图已经糟糕了。
想不到实品更加糟...
更离谱的是价钱。
我覺得隻張國榮..睇官圖時己知唔係咁似..因為喜歡張國榮所以照訂...到睇到實物時都覺同官圖相差無幾..無話靚左及差左..訂得呢隻既都預左咁上下啦..咁快就出貨....或者己有心理準備唔會太好..但拿上手玩吓望吓愈覺唔算太差...所以收晒貨..至於超人..個頭雕真係唔差噃..係個身差少少..但ht要改fit 個身..唔難呀..到時出貨無改先再插都末遲啦....利申..超人我己訂了....我諗以家好多大大..玩得ht..既.都唔會再點麻木隻隻訂...一定是喜歡先科水....最後當我每次收貨時拿起實物來玩..我真係玩得好開心的....
官圖果陣已經唔係似 都有人去訂
咪比D咁的貨你地囉
哥哥FIGURE 最重要係個頭雕唔係配件
ENTERBAY 會比HT 做得好
如果真係愛張生才買又真係失望D既:49:
唉,,,
哥哥個頭,,
咁都夠譫出貨比人,,,,,,,

我覺得仲差過 alice 同慢波,,,
:42:
ht中意玩另類
其他廠都係官圖無限好 ht就黎一招官圖唔係好睇你博唔博
咁都仲要俾錢訂既就出得唔好唔好插
問你死未!
頭像被屏蔽
官方圖一早話左你聽唔似都要訂都冇計.....
絕對同意張國榮,black widow貨不對辦事件,但隻超人sample實物其實不錯,只是用錯body,但隔離廠enterbay,隻劉心悠亦唔見好幾多,樓主要睇開d,玩具姐,要求太高只會令自己辛苦,唔玩figure,玩超合金魂,QC亦可以差到嚇死你,我試過買大帝一拆盒已經係斷腳………玩具,買回來,覺得正咪儲,唔正咪放左佢,咁會簡單d
師兄{:1_203:}官圖一出{:1_237:}十個有九個半人都吾會訂:72:
哥哥我有買,個版都唔係靚,不過當時天真地認為HT同陳淑芬會IMPROVE大貨,點知高估咗陳女仕對哥哥嘅愛同專重,唯有以後小心D!對比HT,個人認為陳淑芬女仕更可恥!