Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 有心唔怕遲,6" Batman 當12"玩,Darknight 玩 Mafex DarkKnight O_O !

回復 14# darknight
TF G1係80年代變型金剛第一代.
回復 16# Firewalker27

嘩, 老變系列. 其實行過INS POINT都有心動. 但再開LINE賣腎都唔掂 {:1_225:}
回復  Firewalker27

嘩, 老變系列. 其實行過INS POINT都有心動. 但再開LINE賣腎都唔掂
darknight 發表於 12-6-2013 12:32 PM

如果呢隻Batman兩年前出, 你會唔會唔入Hottoys?

回復 18# mushroom

真係唔入ht. 一來 貴 ;二來打理麻煩 ;三來折舊可能比普通玩具快 。 不過上左賊船無計。{:1_236:}
回復  mushroom

真係唔入ht. 一來 貴 ;二來打理麻煩 ;三來折舊可能比普通玩具快 。 不過上左賊 ...
darknight 發表於 12-6-2013 05:05 PM

甚麼叫折舊?   退化??
回復 20# mushroom

比如KEEP住D假皮, 我一年茶保護油一次. 又有色移問題. 又要大地方放. 雖然舊物有價, 但HT翻出v2.0下舊物食屎了. 又或Ironman粉紅底出事....

個maintenance cost太高. 加上QC一般, 如iron monger display 都可以爆ball joint. 真係有又煩; 無又煩. 個人認為HT已是藝術品/或一些炒家炒物, 非普通玩具, 都係6"玩得放心又過癮.:sad:

比如KEEP住D假皮, 我一年茶保護油一次. 又有色移問題. 又要大地方放. 雖然舊物有 ...
darknight 發表於 12-6-2013 09:13 PM

希望我訂的robocop可以好一點……………………
回復 22# mushroom

我都有訂,但隻野根本坐唔落張椅,大肶mak到好大。 加上遲早氧化,要打臘或噴光油。

我都有訂,但隻野根本坐唔落張椅,大肶mak到好大。 加上遲早氧化,要打臘或 ...
darknight 發表於 13-6-2013 06:44 AM

希望不會氧化………………………………
回復  tolete

TF G1 嘜梨架 ?  MARVEL LEGEND我都中喎. 睇我舊POST我ON膠膠BID TOYBIZ比人斬到一 ...
darknight 發表於 12-6-2013 09:42 AM

TFG1=元祖變形金剛 {:1_203:}
DARKKIGHT評黑夜騎士,信心保證呀!:71:

見師兄手上的面相不錯,師兄第一手感覺,QC. OK嗎?
回復 26# catcat

貓大, qc 超ok!!! 唔明點解medicom 12"咁差!面有塗皮膚色及質感,:love:
回復  Firewalker27

嘩, 老變系列. 其實行過INS POINT都有心動. 但再開LINE賣腎都唔掂
darknight 發表於 12-6-2013 12:32 PM

師兄,鐘意埋買羅,呵呵!
我宜家都玩得好雜啊!:shiny::75:
DARKKIGHT評黑夜騎士,信心保證呀!

見師兄手上的面相不錯,師兄第一手感覺,QC. OK嗎?
catcat 發表於 13-6-2013 05:03 PM

我都推介, 不過如果有12吋, 其實又未必要呢隻
回復 28# tolete

我忍我忍我忍我忍!!!!!!!!!:sad: