Toysdaily 玩具日報

查看: 7579|回復: 11

[玩具報告] 負面之惡——SHF負電王

下半場離啦~如果你想重溫上半場請click入:http://www.toysdaily.com/discuz/thread-209028-1-1.html

負電王同樣登場係電王劇場版電王KIVA CLIMAX刑事,由黑暗塔羅斯變身而成,外形雖然同劍電一模一樣,但係卻有非常養眼嘅藍炎花紋~
雖然凈係劇場版登場,劇中表現都非常之強大,但係我睇個板咁耐都無人po,唔知大家係咪唔係咁like呢隻嘢呢...{:1_197:}
理論上離講負電王可以組合出電王劍、竿、斧、槍四形態嘅武器,所以劇場版入面誕生咗同圣槍形態對射非常好經典嘅一幕!but由於係BANDAI國際慣例嘅應付式換色產品,所以配件就唔好惗太多有槍或者對射特效件之類啦....

同樣又係好鬼死靚仔嘅外盒包裝,但係包裝盒好明顯薄過隻通販劍電喔,仲好鬼死軟添...之前隻龍牙又係咁...

配件同通販隻劍電一模一樣,但係內包裝又係薄好多軟好多....BANDAI你最近玩具偷膠都唔夠仲要偷埋包裝紙同內包D膠阿?

雖然話係話應付式換色,但係藍炎花紋真係睇得出俾咗好多心機。

紫色眼是在太誘惑啦!講實話我好鄙視SHF隻KAIXA,紫眼無端端整成藍眼。

全身上下都有藍炎花紋,而且非常精緻毫無出界問題,QC真係無得頂!:p

組合劍嘅劍身都有藍炎花紋,但係齋單一個刀片果個都仲係無銀色刀刃塗裝。

然後有一點非常不可思議,就係果粒同劍電一模一樣嘅特效件居然追加咗閃粉塗裝

我都國際慣例離一張正負極對比

本大爺...

登場!

等我碌下隻衰鬼桃塔羅斯張八達通先

呢張盡力啦...衰鬼BANDAI唔送槍祗能夠咁擺了
特效件唔專登砌上把劍度啦,反正同劍電都差唔多,無意思。

後記:塗裝唔係一般良心,特別紫色同藍炎真係好養眼!個人覺得買呢隻好過買隻劍電。:75:
造型:★★★★☆
塗裝:★★★★★
可動:★★★★☆
配件:★★★★☆(配件方面的確係幾多~不過實用嘅又有幾多?)
總評:★★★★☆

今次係咁多~多謝各位CHING收睇~希望中意小弟:50:

....嘅玩評:71:
好 post 好圖, 上下半場都要加入精華 la ... :71:
我寧願佢比槍,棍我都好過比一個多左閃粉既特效件
I will buy it after your detail report!  Thanks!  :)
大大死圖了!!!{:1_232:}
回復 2# Vince

多謝CHING撐場,但係上半場擺咗一日居然無人捧場,傷心{:1_198:}

回復 3# decadevss

我都係咁希望,但係B記E+連內盒都要偷薄,我惗佢都唔會咁好另開一個膠殼包裝了。

回復 4# Douglas.M.Saint

just buy:71:

回復 5# 98729172

無事喔,我仲可以睇到喔:@
Very nice sharing, I also like this one so much:71:
回復 7# timothy276217

隻色水比想像中要好好多:p
大大死圖了!!!
98729172 發表於 10-6-2013 10:13 PM

呢個空間的圖最近防毒一直說有毒block晒:44:
{:1_198:}  我的負電王多處可見連同塵粒一起上漆的情況,手臂白色部分特別明顯,真的是粒粒分明.....塗裝情形就不如大大的幸運了。
a verydetailed report. LIKE!:love:
Awesome report! Thanks~~