Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 【手機快拍開箱】台灣SOUL魂作1/6 英豪三國系列趙雲(子龍)

終於收到了!超夠份量.....成8KG都有都唔知點拿回家.....
此版本有雙頭雕及戰旗,布料,戰甲都不錯,馬十分重身有植毛!
因今星期要加班...先快拍一下!
這麼大拍攝可煩惱了....{:1_206:}

這盒有雙頭雕?!?!
点解你盒子龙有双头架?点解你盒子龙包装唔同我个盒架?
因為這是台灣魂作(www.os-toy.com)
包裝都豪華好多.....
細節都有很多不同的,至於另一版本就大家比較好了....

点解你盒子龙有双头架?点解你盒子龙包装唔同我个盒架?
cwzhongbaba 發表於 31-5-2013 02:05 PM
聽聞好似公司名版權出現左問題, 所以好似有分台灣同埋內地版本, 本人無深入了解, 所以都唔知邊個先係正版.....
因為這是台灣魂作()
包裝都豪華好多.....
細節都有很多不同的,至於另一版本就大家比較好了....
Dick.Po 發表於 31-5-2013 02:15 PM

原来如此,怪不得我个包装无甘豪华啦
睇過白盒同黑盒趙雲後,發覺各有長處,黑盒趙雲我覺得係套甲既上色比白盒造得好同仔細,而白盒我覺得佢地件白色衫造得比較好,因為感覺似輕逸既便服,相反黑盒版件白衫就多左格仔效果,但感覺比較似羽絨咁,而頭雕方面需然黑盒有雙頭雕,本人就比較鍾情白盒既頭雕,但當整隻FIGURE組裝後,出來既感覺係黑盒比較好