Toysdaily 玩具日報

查看: 9337|回復: 12

[個人收藏] 我等此生已死而無憾 - Otoha Karas

星期五工作中的晚上
突然收到朋友D的電話說"他"已到步,並已經送上我府中~~
那刻的心情真是難以用筆默形容
現在就給大家估下令我這麼高潮疊起的究竟是誰:)

估唔估到~

開估
他就是城市暗閣中的守護者 ~ Otoha Karas

由今年二月左右開始籌劃在阿媽信11區內入手,再經船運返港... ...工程浩大,當時最怕就是有甚麼問題出現

幸好到步後8角直直~一塵不染~11區的全新貨果然有保證> 3 <

眼部有少許不對稱, 看過另一個紅眼的頭部也是一樣~~~應該是通病吧

造型,塗裝,關節只可以用完美來形容 > 3 < Max Factroy為什麼不繼續出呢, 起碼市場有競爭SIC QC不會這爛... ...

黑白雙剎~~繼"鴉"後家中唯一SIC size的figure

這畫面在我腦海中構思了很久 = v = 如今終於實現

雖然WRS會更像百合音, 但初版BRS的頭髮更能做出飄逸的效果~

> <" 只欠黑羽披肩

後記 :
標題的意思是形容入手後的感想T^T想起TD師兄們個個都說KARAS是"早買早超生"

由上年在阿虎見15魚無bid ~ 到今年日圓大趺因面入手
在人生大學上又修了重要的一課『錯失太易, 愛得太遲~~不要相信一切有下次』T^T

女主角 - 初版BRS今天是第一次開盒, 所以今日先知原來sad貨........
污濁用thinner沒唔緊要...肚臍位多了條疤都唔緊要...盤骨移位是甚麼一回事T^T

最後要特別鳴謝 D朋友 真的衷心多謝您\ > 3 < /
若不是你家人在日本我不會有這次機會, 而更重點係... ...我未找數:DDD" />D" />
嘩正呀!!!估唔到而家仲有人入手呢隻神物

流口水中:46:

襯BADO同偽百合音都好正:77:

借問聲阿媽信11區係乜東東? 同埋敗左幾魚?
嘩正呀!!!估唔到而家仲有人入手呢隻神物

流口水中

襯BADO同偽百合音都好正

借問聲阿媽信1 ...
iptinyau2341 發表於 26-5-2013 11:22 PM

剛剛上阿虎睇都覺得瘋狂兼離譜!!!竟然炒到上4牛:blame:

等埋9月隻 流牙 就開個劇場玩玩^ ^
其實當中有小意外發生
話說偽百合音坐完之後美腿黑左...當堂心都離埋@口@之後立即用thinner沒沒好在救得返= v ="""""""

日本區的Amazon, 朋友說比返三萬日圓佢就可以~當然我唔會o廿冇人性既> 3 <
Welldone and u have done a great job!  Karas is no doubt that a great stuff for play and collection! :)
恭喜、恭喜!{:1_235:}
Good ar 乙羽鴉的確是好物 >T<!!!
還有什麼好說?就是帥!
恭喜大大成功入手心中愛物
我得隻12吋乍:
恭喜大大買到心頭好∼ {:1_208:}
係咪誇張左D呢?Btw恭喜大大得到心頭好
Welldone and u have done a great job!  Karas is no doubt that a great stuff for play and collection! ...
Douglas.M.Saint 發表於 27-5-2013 08:12 AM

謝謝D.M.S版主一路以來的支持, 今日我終於得到呢隻"鴉"XDXD

恭喜、恭喜!
numan123 發表於 27-5-2013 08:58 AM

Good ar 乙羽鴉的確是好物 >T
xoxokin 發表於 27-5-2013 09:07 AM

還有什麼好說?就是帥!
恭喜大大成功入手心中愛物
紫月葵 發表於 27-5-2013 10:52 AM

謝謝o廿多位, 來緊希望能抽到時間影更多好圖回饋^ ^

我得隻12吋乍:
宮澤熹一 發表於 27-5-2013 07:25 PM

有12"都好牙^ v ^係我買唔到S.O.G Karas之前我有諗過買呢隻12"... ...但最後都是接受唔到咸蛋眼放棄了

恭喜大大買到心頭好∼
鴨仔 發表於 27-5-2013 11:43 PM

Thx A lot ^ 3 ^

係咪誇張左D呢?Btw恭喜大大得到心頭好
kenny121874 發表於 28-5-2013 01:38 AM

哈哈, 係誇左少少既......但最近敗玩具已經麻木了, 係呢一隻先有返當年期待既感覺
而且市場上買少見少, 到手果刻第一時間就諗起拉奧XDXD
回復 11# gravegrave

ching......無聊上呀苦睇下野 見到呢個
都好似幾適合做偽百合音wor{:2_294:}

回復  gravegrave

ching......無聊上呀苦睇下野 見到呢個
都好似幾適合做偽百合音wor

...
iptinyau2341 發表於 29-5-2013 04:22 PM

出果時都覺得好靚~好想買> <但見街後拎上手後...那種衝動完全淡化晒
現在唯有上朋友到"獵頭" XDXD

抱歉現在才看到回覆~謝謝師兄支持^ ^