Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 葛咸城之最期,Batman Ally對Joker Ally(Heroclix)

葛咸城,一個充滿哥德建築風格既城市,同時亦都係罪惡既溫床........

罪犯橫行既原因,可能係因為官員貪污,上樑不正下樑歪.....雖然都有良心既警察,可惜真係小之有小.........

罪犯橫行既程度去到極點,連政府都控制唔到佢地.....

為民眾廷身而出既仲有一個人......

一個以五花百門武器打擊罪惡既幪面既英雄出現,影響左整個葛咸城....

另一邊受佢影響既係原本既罪犯受佢影響變得更加極端,有的更加以犯案為榮.....

大戰一觸即發.........

狡猾既小丑打算埋伏黑騎士小隊.....

蝙蝠俠當然唔會咁易上當.....以Mr.Fox提供既科技武器去打擊罪案....蝙蝠俠以自動駕駛既蝙蝠載具"Bat Wing"再配合自己去做突擊......

作為蝙蝠俠宿敵既小丑都預到有此一著,一早派左小丑女同手下去攻擊蝙蝠俠既後援........

係小丑同手下圍攻下,Bat Wing終於到下,不過係管家艾法同檢查官哈維凡特既合作下都捉住小丑既同黨........

小丑係以一對四既情況下,使用小丑毒氣........

蝙蝠俠孤身一人面對自己一生既宿敵小丑,一個因自己而產生再同自己展開左半生追逐既人......

係一對人既情況下,.蝙蝠俠捉住小丑,將佢送返阿克漢療養院......

good wor! is it a club?
good wor! is it a club?
Grimlock 發表於 24-12-2012 11:36 AM

其實我地係食堂玩:43:
呢類棋我非常有興趣...
CHING 可唔可以介紹下...
最重要是...介紹有冇咩地方有一大班同好可以一齊玩
:35:
以下轉載自人偶會Shock大大既......

為了方便新入門/想加入HEROCLIX的朋友,
會開始慢慢講解HEROCLIX的基本結構及玩法,
希望幫到大家:)

Heroclix是由WIZKIDS公司於2002年由其下戰棋MAGE KNIGHT演變出來。
以美國漫畫英雄作為藍本的集換式戰棋遊戲。

由於比同類戰棋的規則精簡明快(wizkids 公司改良了戰棋沿用的"度尺"玩法,改為以格子代尺,同時把角色能力精簡),加上以造型鮮明的美國漫畫英雄作藍本,旋即吸納一批戰棋及美國漫畫擁躉。

Heroclix有趣之處在於一切的隨機機率,
購買BOOSTER PACK會隨機抽出5位角色,
因此你手上的英雄(或者惡人)隊伍都不一定會與朋友相同。
當然你可以與擁有你喜歡角色的朋友交換心儀的戰棋。

不論你喜歡手上擁有的英雄惡棍與否,
了解他們一定對你組隊及戰鬥有一定幫助。

可能你會因為了解自已戰棋的能力和稀有度而重新重用戰棋。

不同戰棋,因應能力,速/攻/防/傷的符號都有不同,
以下是符號所表達的能力表

以上係人偶會Shock大大既入門介紹:64:
呢類棋我非常有興趣...
CHING 可唔可以介紹下...
最重要是...介紹有冇咩地方有一大班同好可以一齊玩
:35 ...
36韜 發表於 25-12-2012 10:19 PM

唔記得覆你.....
其實呢區都有大大有玩:52:
ching 有冇話特別鍾意乜野角色? 有興趣可以黎試玩下

你地已經俾警察包圍啦, 即刻出黎投降