Toysdaily 玩具日報

查看: 11195|回復: 33

[詢問] 聖衣神話EX....入坑攻略

咁多位大大, 小生一直忍手未買過任何神話或EX系列, 現在想開始入坑了....:shy:
首先想collect全套黃金EX, 做了點功課, 知道已出了雙子, 獅子, 白羊, 天蝎, 處女, 雙魚, 巨蟹!

請問再版的白羊還可以訂嗎? 山羊還在開訂嗎? 又, 有哪幾隻未再版可以等? 哪隻已再版要在市面找?

多謝各位賜教....小生準備入坑了....:64:
容易啦…準備大量白銀馬上可以成事!:71:
容易啦…準備大量白銀馬上可以成事!
linkchan 發表於 2013-5-20 22:06

好一句準備大量白銀馬上可以成事
師兄想唔畀個讚都唔得^^
第一:事實真係銀両 ^^
第二 :Bandai 嘢點會唔再版吖
唔急玩咪慢慢等下起碼唔係家下d價囉
白羊,山羊出便唔覺有得訂,Y拍就見到有
有一萬銀應該可以補得晒
回復 1# ToyKnife

有米嘅, 立即走轉yahoo,聽日瞓醒就齊晒{:1_203:}
唔夠米嘅, 都喺逐隻等再版好過,無謂高追:38:
無乜米嘅,我勸你睇過吓就算! 聖衣神話喺一條好漫長好漫長嘅路......:!
回復 1# ToyKnife

仲有人馬都出左,另外會唔會入卡隆呢,卡隆已經係限定出左,
跟以往慣例,應該唔會再版LU,其餘果D,可以見平或者等再版~
獅子座都再版過一次,再版之後改良左腰扣設計,冇咁容易跌件~
白羊孤仔仲有得訂..
山羊一早就完左,等現貨啦.
其他較平現貨係巨蟹同雙魚..其他就7魚樓上
五小強煙士4魚1件.
頭像被屏蔽
唔介意每隻俾多兩三百,行一轉信鵝煙士差唔多收晒

雙子除外啦
跟住追都辛苦,後追真係要好大銀彈+勇氣{:1_229:}
銀彈先決!
:57:
多謝咁多位師兄!!:64:
小生雖然不是大富, 少少銀両還是有的. 不過好認同DenloMKIV大大講"為人為己"忍忍手,唔想益炒家, 限定或已再版的便沒辦法, 我願意為自己的後知後覺付出多點的...:49:

容許小生confirm, 係咪即係, 雙子和獅子便在y拍或市面後追? 其他都可以即訂(如白羊)和昅實現貨, 等再版等等? 謝謝多位!:handshake:
雙子早成神物,在市面很難找
雙子早成神物,在市面很難找
linkchan 發表於 21-5-2013 09:00 AM

Thanks linkchan大大! 想請問大大你意思是雙子卡隆是神物嗎?(Due to limited ver.?) 那雙子撒卡呢? 已re-issue? Or I can wait for re-issue? 不太明白, 因上y拍見到撒卡都是炒到倍數的價....{:1_224:}
求解說~!!!:sad: