Toysdaily 玩具日報

查看: 15565|回復: 28

[玩具攝影] 好睇但不好玩的玩具 【SHF VEGETA 撒亞人比達】

這身造型的比達可算是悟空衝出地球前最強的敵人,要合悟空、悟飯、無限及彌次郎四人之力才將他收服。故事講述悟空的哥哥拿迪斯在死前將悟空的存在及龍珠的消息通知了比達,

於是連同其手下立巴一同前往地球尋找龍珠以及找眾人算帳,悟空雖力戰拿迪斯而死,但因此得到機會跟界王修練武功,經過一翻苦練,終練成界王拳及元氣玉;莊子用龍珠將悟空復

活後,悟空便全速趕往戰場協助魔童等人對抗比達、立巴。

部份配件。

附加的三款表情以及探測器。

附加的尾巴。

單看玩具的內容及陰影上色已令人興奮,可惜質量未能與外表看齊,股關節乏力,不能承托大幅度動作,腰間的申縮關節太緊,拉出和轉動時時往往因用力過度令上下半身分離。

特效件看似氣勢不夠,不過可塑性甚高,可以配合其他角色一同使用。

另一賣點就是可為早前的超級撒亞人型態添加普通狀況。

最後送上一張game內的造型,不知各位能否記起是出自何處!!!!!

對了。就是Playstation 2較早期的龍珠3D格鬥遊戲,其中一個單元是以比達做第一身與悟空等人對戰,當擊敗所有人之後畫面就會出現比達穿這戰鬥衣變身成超級撒亞人。

我反而覺得幾好玩啊~
又有兩個頭
手型又幾過癮

關節方面
塞 BLU TACK 就補救到
我都接受到既...

係個冷靜樣唔知點解有 D 唔似樣
其他面相都好靚啊 !
以前超任隻rpg 咭game隱藏大佬:44:
又係樓主D毒圖~~期待你下一個劇場!
以呢條line一貫既水準,呢個質素我收貨了
呢隻錯過左冇訂,有冇師兄知現貨而家咩價....???
感激......:64:
我反而覺得幾好玩啊~
又有兩個頭
手型又幾過癮

關節方面
塞 BLU TACK 就補救到
我都接受到既...

...
玩具 發表於 20-5-2013 02:43 AM

以呢條line一貫既水準,呢個質素我收貨了
fatcheong 發表於 20-5-2013 11:21 AM

以玩具嘅內容嚟講的確好好玩,但我比較執著扭動嘅樂趣,所以先話唔太好玩。
其實呢隻比達都唔太差呢........幾好玩~:43:
個人覺得佢係魔童之後最有水準果隻.........比達fans之我見...:)
頭像被屏蔽
這身造型的比達可算是悟空衝出地球前最強的敵人,要合悟空、悟飯、無限及彌次郎四人之力才將他收服。 ...
iorik 發表於 20-5-2013 02:36 AM

大大可提供一下VEGETA的腰與裙甲拔掉後的圖嗎?thx

這對了。就是Playstation 2較早期的龍珠3D格鬥遊戲,其中一個單元是以比達做第一身與悟空等人對戰,當擊敗所有人之後畫面就會出現比達穿這戰鬥衣變身成超級撒亞人。
最早係出自超任卡牌龍珠GAME
http://www.youtube.com/watch?fea ... JeuA4Q9WKI&NR=1

以前超任隻rpg 咭game隱藏大佬
yugi 發表於 20-5-2013 09:54 AM

SHOCKER 發表於 21-5-2013 01:46 AM

可惜,少時冇超任。
對了。就是Playstation 2較早期的龍珠3D格鬥遊戲,其中一個單元是以比達做第一身與悟空等人對戰,當擊敗所有人之後畫面就會出現比達穿這戰鬥衣變身成超級撒亞人。

bro I, this game is ??

Z or Z2 ? infinite world or ? thx :$

SHOCKER 發表於 21-5-2013 01:46 AM

looks good ~:$
大大可提供一下VEGETA的腰與裙甲拔掉後的圖嗎?thx
greatmuta 發表於 20-5-2013 10:50 PM

你都有買點解唔拔你自己果隻?
    http://toysdaily.com/discuz/view ... 7144&highlight=