Toysdaily 玩具日報

[其他] Avengers 2 < Avengers: Age of Ultron >

傳聞指Johnny Depp即將加入Marvel 出演Doctor Strange 一角
Doctor Strange 將會係第3階段(Phase 3)電 ...
stonekeung01 發表於 15-1-2014 02:09 PM

係真唔係呀~?! 係就真係唔錯喎~~:shiny:

演員Thomas Kretschmann 將會加盟《Avengers: Age of Ultron》,並飾演反派Baron Wolfgang von Strucker,這角色在二次大戰時是一個納粹軍官,後來成為HYDRA 其中一個最高領導人,與Nick Fury 和Captain America 之間充滿恩怨,因此消息指他的角色不單止會出現在《Avengers: Age of Ultron》如此簡單

http://variety.com/2014/film/news/avengers-age-of-ultron-casts-villian-role-1201058682/
傳聞指Johnny Depp即將加入Marvel 出演Doctor Strange 一角
Doctor Strange 將會係第3階段(Phase 3)電 ...
stonekeung01 發表於 15-1-2014 02:09 PM

老實說唔太相信, 因為Marvel一向出手低, JD肯唔肯收咁少錢去拍? 但如果比足錢, 又怕marvel搵唔返. 始終Dr. Strange唔算是一線的角色...搵佢做真正的mandarin同tony stark決戰仲好啦~ XD

其實點解吾搵發哥做Mandarin? 用番魔盜王造型都好似漫畫造型{:1_208:}
老實說唔太相信, 因為Marvel一向出手低, JD肯唔肯收咁少錢去拍? 但如果比足錢, 又怕marvel搵唔返. 始終 ...
jeffloh 發表於 16-1-2014 10:56 AM

其實Dr. Strange一值都幾受歡迎
不過自已出D單行本一值無人氣.......但經常係其他漫畫出場
所以如果電影能帶動漫畫人氣就好啦,好似Loki咁
其實Dr. Strange一值都幾受歡迎
不過自已出D單行本一值無人氣.......但經常係其他漫畫出場
所以 ...
月心 發表於 24-1-2014 11:35 AM

我無話佢唔受歡迎呀, 我話佢唔係一線角色咋~XD

用電影比喻, 有d似林雪/ 林家楝咁?? 好多戲都有份, 不過就唔係做主角咁啦. (唔代表佢地唔好) 所以如果只出佢獨立的電影我覺得未必人人都去睇呢. 拍戲又好睇收唔收得. JD個價又唔平,  除非預o左蝕一套來鋪路等下一套(eg avengers 3) 大收, 否則我覺得成數唔高呢.

ps: 依家都開始覺得marvel太多superhero 電影, 有少少"飽飽地".  所以依家都唔會套套都走去睇了, 最多等碟出先買.
&#21873;&#21873;睇完infinity gauntlet 真係好想佢地快d 打thanos!!

《Avengers: Age of Ultron》第一張片場照流出!電影在2月11日正式
開機拍攝,圖中所見的拍攝地點為南非約翰&#20869;斯堡,而此幕
場面可能是與Hulk 有關。

Avengers 2 Art/改圖~
玩具日報記者 發表於 6-4-2014 08:18 PM

應該是改圖~
回復 63# stonekeung01

Baron Wolfgang von Strucker已經出現於captain america2 winter soldier內

Johnny Depp唔係唔好,怕佢拍一集又唔拍姐:(

條Elizabeth Olsen 女女原來25 歲{:1_227:}
真係卜卜脆
不過真人唔係好靚
搵WALKING DEAD個個Emily kinney 做會唔會變左萌巫女{:1_221:},唱住首BE GOOD 施法術
原來QUICK SLIVER 係由Aaron taylor johnson 飾演,23歲,即係勁秋俠個個男主角,都幾靚仔BO,不過可惜佢同個46歲既女人結左婚,姐弟LIN....:75:

RDJ 在twitter 上發佈了一張與《Avengers: Age of Ultron》同劇演員和工作人員進餐的照片。圖中可見
有導演Joss Whedon , RDJ, Samuel L. Jackson, Chris Hemsworth 和Scarlett Johansson,以及一撮疑似是屬於Mark Ruffalo 的頭髮 (?),而Chris Evans 和Jeremy Renner 則未見&#36394;影