Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 傳說中6" Batman Movie Figure 皇?? (追加 BATMAN VS Ironman)

仲記得蕉人剛出spiderman果時@%( 入左兩隻,  過左幾日就加到#))............
仲記得蕉人剛出spiderman果時@%( 入左兩隻,  過左幾日就加到#))............
Gealex11 發表於 24-5-2013 03:14 PM

依家再加了.................................
Gealex11 發表於 24-5-2013 03:14 PM

洗唔洗入兩隻咁過份?唔怪得炒到咁貴
洗唔洗入兩隻咁過份?唔怪得炒到咁貴
avengers2012 發表於 24-5-2013 06:07 PM

問題係量小先真!! 等多3個月啦!!
回復 32# gumng

其實由好耐之前, BATMAN一直都喺漫畫裡面整過好多唔同既輔助機械/工具去應付唔同既敵人.......當年佢打SPAWN (IMAGE旗下角色), 有用過叫POWER GLOVE(力量手套) 既工具, 可以擴大佢既破壞力, 打PREDATOR果陣佢都有著過全身盔甲(無機械成份)去對付PREDATOR........但畢竟佢係一個武術家, 單單靠機械戰鬥唔係佢既本質........

但如果一定要佢同IRON MAN正面打, 我信佢都會整機動裝甲(如果係漫畫世界), 事實上卡通版既FUTURE BATMAN已經有飛行能力, 其他卡通/漫畫亦有講過BATMAN著機動裝甲, 甚至用機械人......但如果係電影版的話, DARK KNIGHT個世界根本就未有整機動裝甲既科技....咁真係好難對比......但我重新.....如果要BATMAN對付IRON MAN, 我估佢會整有利格鬥既戰甲.........想像一吓如果BATMAN有能力整一套可以強化佢體力去到THOR既水平既戰甲.......就算飛行能力無IRON MAN咁勁, 袛要埋到身打, IRON MAN都唔一定WIN硬........:58:
回復  gumng

其實由好耐之前, BATMAN一直都喺漫畫裡面整過好多唔同既輔助機械/工具去應付唔同既敵 ...
Called_Wind 發表於 26-5-2013 04:17 AM

可能個人喜好吧!!
始終都係覺得IRONMAN先進同醒目好多, 因為大陪份武器都係佢自家設計!
回復 66# gumng

講得啱~~ BATMAN唔算係天才發明家, 佢係武術家, 就電影而言, 無咗FOX的話佢會再LOW TECH啲:( 但漫畫裡面佢好似醒啲~~~

TONY STARK係醒啲~~~ 電影版BATMAN其實有少少"ON居"......:p
回復  gumng

講得啱~~ BATMAN唔算係天才發明家, 佢係武術家, 就電影而言, 無咗FOX的話佢會 ...
Called_Wind 發表於 26-5-2013 03:55 PM

其實BATMAN我一直都覺得佢ON。。。。。。
我覺得batman精神上勁過好多hero