Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 可諾

[詢問] Hot Toys重有冇得訂Mark XLII戰損版??

文字冷冰冰,再講大陸人有衰嘅,香港人都有嘅,短短一條玩具問題,Ching 都要拉埋一齊講,佩服!!
乜我有唔理性?只不過覺得啲人凡衰嘢就話大陸人就有啲武斷,成人話大陸人唔守規矩,但我 ...
mansit 發表於 19-5-2013 07:14 PM

咁宜家今次佢係唔係大6人呀 ? 佢打殘字架大佬, 我屈佢呀 ? 打殘字話佢係大6人都話武斷,

唔怪得之 d police可以講話單憑相唔好可確定係男定女

仲有 同我做咩係咁講香港人都有壞人 ? 我有講香港人冇壞人咩 ?
文字冷冰冰,再講大陸人有衰嘅,香港人都有嘅,短短一條玩具問題,Ching 都要拉埋一齊講,佩服 ...
BBCC 發表於 19-5-2013 07:30 PM

咁應我個個係香港人定大6 人 ?
種族歧視(Racism)是指一個人對除本身所屬的族群外的種族,採取一種衊視、討厭及排斥的態度,並且在言論行為上表現出來,是種族主義衍生出來的一個世界性存在的社會問題,極端種族主義有可能危害人類社會及他人生命。部份種族歧視言論經網絡散佈,令問題變得越來越嚴重及複雜,並且對互聯網及網民影響得越來越大。

至於對同一種族(不論是否同一族群或地區)的族群採取衊視、討厭及排斥的態度,在許多的地方法律上並未能界定為「種族歧視」,而是界定為「族內歧視」或「同族歧視」。
Hottoys晨早cut 單了. 半身像和Power pose早前都有. now唔知了.
咁宜家今次佢係唔係大6人呀 ? 佢打殘字架大佬, 我屈佢呀 ? 打殘字話佢係大6人都話武斷,

唔怪得 ...
berndy1111 發表於 19-5-2013 09:20 PM

睇黎師兄都係社民連或人民力量的擁護者,同埋係蘋果日報的忠實讀者,今次我可能都非常武斷!
殘字 不知幾好睇同正宗呀!
所以話你D香港人唔識野!
上淘寶找,有些好似仲收訂,比埋運費都仲抵過BID 單