Toysdaily 玩具日報

查看: 11753|回復: 21

[玩具報告] Ironman movie 6"歷代誌 之 孩佬有改進?P2緊追Toybiz!!加图!

Ironman movie 6"歷代誌

别介意相片影得差,好相片已有多位ching影得好好,現只說明幾点。

Im 1的mk2,用手執過色。

看手臂關節,屈曲度比Im2的mk4更高。

留意mk2關節孔很大,大過mk4。

上插式股關節是冇咁好扭。

WM肩上甲是硬膠。

到Im3的Ip已經用軟膠。

股關節用這个設計,更是好扭。

今次關節確是有進步的
Detail explanation!  Thanks and support! :)

But the QC of hasbro is still standing at the same standard............. BAD!!! :(
Detail explanation!  Thanks and support!

But the QC of hasbro is still standing at the same st ...
Douglas.M.Saint 發表於 10-5-2013 04:56 PM

or worst  qc
................
股關節咁樣有好有唔好, 唔好處係比較易鬆....
但今次可動性已追貼toybiz, 尚欠可動手指!{:1_224:}
但今次可動性已追貼toybiz, 尚欠可動手指!
darknight 發表於 10-5-2013 05:11 PM

中晒point!!我正想講。

好貼Toybiz. 關節緊,一格格的。只欠手腳掌。

遲下再比一下Toybiz Ironman。
d動作點解有d怪怪地...???
二佰蚊左右已叫好好了
二佰蚊左右已叫好好了
始終關節呢d野都係日系才是皇道:36:
孩記呢種普通關節、上色一般、連手型都冇兩隻換下都要兩魚其實小弟覺得唔值...
或者咁講...孩之寶係冇改錯名...真係只可當係小孩玩具,就係呢個原因就更加覺得呢個系列唔應該炒起囉...:44:
以上純粹個人意見:64:
支持!! mk42係好物 (搵到好qc的話) {:1_219:}
始終關節呢d野都係日系才是皇道
孩記呢種普通關節、上色一般、連手型都冇兩隻換下都要兩魚其實小弟覺得 ...
mokfung1985 發表於 10-5-2013 10:05 PM

我都認同日系系比例無甘好姐  不過佢地有手換又有特效
仲更加炒得tim    不過我始終鐘意日系d關節

公平D講,孩佬可能見我地罵得多,關節上下了苦工。

但QC又省了。
順帶一插,mk5的6"同3.75",睇真造型完全不同。

銀底噴紅,效果欠佳。
回想起當年Ironman第一集推出嗰批Toybiz六吋真係超~~~值~~~:D