Toysdaily 玩具日報

查看: 15428|回復: 11

[玩具報告] 魂限定 SR超合金 電童凰牙 武器SET

SR超合金同埋電童好早就已經街市價入手,后嚟武器SET出左之後覺得無乜嘢必要就無入,然後最近突然心血來潮咁想將電童凰牙嘅評測再做多次,就宜家先買武器SET,價錢嚟講係升左唔少,不過由於本人有愛,所以價錢點難接受都入手了。喺電童凰牙裏面已經分貝配置左獨角馬同王蛇呢兩個數據武器,而呢個武器包裏面除左其他四隻數據武器之外,仲有支援用飛機加上主角北斗嘅媽媽騎摩托個樣。內容都算係幾豐富,而且可能系魂限定嘅緣故,無乜嘢QC問題。

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
首先我地嚟睇下boxart

運輸箱

全部配件一覽

第一個要介紹嘅係機槍野豬

加左特效件會型好多,不過白背景嘅緣故睇得唔係好清楚

第二個數據武器係環形虎,而且金色環仲可以轉,實在係業界良心

環形虎 SETUP!

電童Kick!

第三個要介紹嘅係犄角牛,前期由凰牙擁有,後期電童擁有。

伸展嘅配件

犄角牛!SETUP!

第四個係閃光火龍

安裝用替換件

支援小飛機

薇嘉嘅摩托車造型

合影

全武器狀態登場

個人總結:武器包好華麗,不過由於武器過多,裝嗮上去會顯得比較臃腫,不過如果B社出埋輝刃同埋鳳凰嘅話我會繼續追。希望大家睇得開心博客地址 kzjnanhai.blog.163.com
我都想佢 出 輝刃 part
鳳凰 part 我覺得吾會出...
我最想都係 出 宇宙武器part 多d :$
輝刃之前有展覽過(應該一年前)~~~依家無晒聲氣~~~
條條line都係度同b記鬥長命~~~
全膠呢個價位死忠都好難出手,十卜樓主!{:1_199:}
真係好想B記出埋輝刃~
白色個隻係環型獅子唔係環型虎...
呢set係正但係好貴
我都係等緊輝刃同無限鳳凰...
回復 6# hazeshadow

一時手快打錯左,我自己嘅博客裏面都係打嘅環形獅,哈哈。Thx for your reminding!
我都係等緊輝刃同鳳凰
我都係等緊輝刃同鳳凰
h238hk 發表於 11-5-2013 09:15 PM

+1

但應該唔會出了
我買左部凰牙已經滿足哂{:1_231:}
輝刃依家無晒聲氣.......
如果出得鳳凰, 應該會跟埋太刀~ 我都想入武器 SET..不過真係好貴~ 有愛都唔捨得入...D 件咁細除返開都要成舊水一隻~