Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[活動展覽] 第52回静岡SHIZUOKA HOBBY SHOW 2013

話18號有大型MG宣布喎
tonyktng 發表於 5-5-2013 12:11 PM

黑心點諗.. 希望大型MG唔好咁好賣.. 哈

對上一隻大型MG 係The-O... 小弟5算購入.. 好抵玩
can't wait for more MG.
MG剎帝利/RM既自由~
不過話時話,R魂剎帝利潛左水?
點解MG唔出叼他高達!!??
還有V2!
第52回静岡ホビーショー公式サイト SHIZUOK ...
Henry 發表於 5-5-2013 08:59 AM

我就係見之前話w出新line所以忍手唔入住{:1_201:}
大型會唔會係魔鬼高達:x
你唔比係雙面魔蟹嗎
大型係指價錢 :34::58::he:
回復 23# tonyktng

這句太狠了:die:

不過PG好耐無新作了,收爐了嗎?
如果係剎帝利就全城哄動喇,不過個人比較關心個四塊巨翼既負重問題
點解MG唔出叼他高達!!??
還有V2!
猛好打 發表於 6-5-2013 04:29 PM

係囉, 以前就話 V 系太小型難整, 前幾年都出埋 V-Dash 及更早的 F91 啦, 做咩事完全無 V2 份? 驚 V2AB 太大堆頭企唔到又唔成立丫, 而家都係靠支架啦, 光之翼之前命運又做過
因為 MG Nu Gundam Ver. Ka 已出, 所以之後係 MG Sazabi ver. Ka ...
呢個係 Bandai 出 MG 嘅基本公式 ... 敵我雙方輪流出, e.g. Unicorn vs Sinanju, RX-78 vs Zaku-II, Alex NT-1 vs Kampfer, Ez8 vs Gouf Custom, God vs Master, Strike vs Aegis, Wing vs Tallgeese, GP01 vs GP02 ... 無限 loop ... :38:
係喇...唔出剎帝利得唔得呀...又UC:69:
最好係MG Sazabi 2.0
如果 Sazabi  出 Ver Ka 都好擔心, Ka生唔係好識處理自護系 MS, 整到廋掹掹就死火